Pannenkoeken van mango en banaan
Eet jij graag pannenkoeken? Maar ben je het standaard recept een beetje zat? Ik heb vandaag een recept voor je die je waarschijnlijk nog nooit eerder bent tegen gekomen. Ik heb geen eieren in dit recept gebruikt. In plaats daarvan heb ik mango en banaan in de het beslag gedaan. Je kunt dit recept zelfs vegan maken door bijvoorbeeld amandelmelk te gebruiken! Ben je al nieuwsgierig? Lees dan snel verder!
Meer recepten met mango of banaan? We hebben genoeg lekker recepten!
Wat heb je nodig?
– 1 rijpe banaan
– 1/2 mango
– 50 gram havermeel / gemalen havermout
Ik heb deze instant oats gebruikt
– 150 ml melk
– Suikervrije siroop zoals deze butterscotch syrup
En zo maak je deze heerlijke pancakes
Begin met de mango, schil deze en snij vervolgens het vruchtvlees weg langs de pit. Voor dit recept gebruiken we slechts de helft, de andere helft kun je prima bewaren. Doe de mango in een maatbeker en voeg de banaan in stukjes er aan toe. Giet de melk bij de banaan en mango. Voeg ook het havermeel toe en mix alles door elkaar met een staafmixer.
Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed warm worden. Giet er een klein beetje olijfolie en laat ook deze warm worden.
Giet een klein beetje van het beslag in de pan en laat dit rustig bruin worden. Als de bovenkant begint te stollen kun je de pannenkoek omdraaien. Bak ook deze kant mooi goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
Je kunt de pannenkoeken op een bord leggen en giet er als laatste nog wat extra siroop overheen. Het liefst een suikervrije variant! Je kunt er eventueel ook nog wat extra kokos overheen strooien!
In samenwerking met Myprotein.
Voedingswaarden van deze maaltijd Calorieën: 489 kcal Koolhydraten: 93 gram waarvan suikers: 30 gram Vetten: 7 gram waarvan verzadigd: 2,2 gram Eiwitten: 13 gram
1 gedachte over “Pannenkoeken van mango en banaan”