Zoete quesadilla met fruit en chocolade

Een quesadilla is de Mexicaanse variant van onze tosti. Normaal gesproken doe je erzoete quesadilla bijvoorbeeld kip, rundvlees of tonijn tussen met wat kaas. De kaas zorgt er voor dat de quesadilla aan elkaar blijft zitten, net als bij de normale tosti. Maar wat als je nou eens een quesadilla met zoete ingrediënten belegt? Nou, wij kunnen je zeggen dat dat verassend lekker is! In plaats van kaas hebben we de delicious chocospread gebruikt, dit zorgt er voor dat de wraps bij elkaar blijven. En in plaats van vlees of vis, hebben we fruit gebruikt. Een lekkere combinatie toch? Ontdek het voor jezelf en maak het recept.


Benodigdheden voor 1 persoon (halve quesadilla)

Voor de quesadilla
– 2 volkoren wraps
– 50 gram chocopasta
– 2 grote bananen
– 10 aardbeien
– 1/4 mango

Voor de topping
– Aardbeien
– Extra chocopasta
– 85% chocolade
– Verse munt


Bereidingswijze:

Pak 1 wrap en smeer deze in met de helft van de chocopasta. Schil de 2 bananen en snij deze over de lengte in 4 plakken. Verdeel van 1 banaan de plakken over de wrap.

Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze in dunne plakjes. Verdeel deze ook over de wrap. Schil 1 kant van de mango en snij langs de pit het vrucht vlees weg. Snij de mango in dunne reepjes en leg deze bovenop de aardbeien.

Pak de andere bananen plakken en leg deze op de mango. Smeer nu de rest van de chocopasta op de andere wrap en leg deze met de chocopasta kant bovenop de andere wrap.

Zet een grote pan op hoog vuur en doe hier wat olijfolie in. Leg de wrap in de pan en bak deze 5 minuten aan 1 kant. Draai hem nu voorzichtig op en bak ook deze kant 5 minuten.

Snij de quesadilla in 4 stukken en top af met nog wat chocopasta, geraspte chocolade, aardbeien en munt!

In samenwerking met XXL Nutrition

zoete quesadilla

zoete quesadilla


Voedingswaarde van 1/2 quesadilla:
Calorieën: 408 gram
Koolhydraten: 72 gram
waarvan suikers: 9 gram
Vetten: 13 gram
waarvan verzadigd: 2 gram
Eiwitten: 10 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.