Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Zoete aardappel stamppot met geitenkaas

zoete aardappel stamppot

Eet jij wel eens zoete aardappel, ook wel bataat genoemd? Je kan er eindeloos mee variëren. Zo heb ik er al eens deze zoete aardappel puree en deze zoete aardappel chipjes mee gemaakt. Vandaag heb ik (eigenlijk mijn vriendin) er een stamppot van gemaakt. Heerlijk in combinatie met geitenkaas en de crunch van walnoten. Wil je dit recept ook eens maken? Lees dan snel verder!


Dit heb je nodig voor 2 personen:

– 3 zoete aardappelen
– 2 kruimige aardappelen
– 1/2 prei
– 100 gram geitenkaas
– 20 gram walnoten
– 1 groente bouillon blokje
– Halfvolle melk
– Peper en zout


En zo maak je dit recept:

Schil de aardappelen en doe ze in een pan met water en voeg ook het bouillon blokje toe. Kook ze in zo’n 25 tot 30 minuten gaar. Snij en was de prei en voeg deze in de laatste 2 minuten toe aan de aardappelen. Let op dat je de prei goed wast, er kan veel zand in zitten.

Giet de aardappelen en prei af. Voeg een beetje melk toe en prak alles met een stamper tot een stamppot. Voeg naar smaak nog wat peper en eventueel zout toe.

Hak de walnoten fijn en snij of breek de geitenkaas in kleine stukjes.

Doe de zoete aardappel stamppot in een diep bord en strooi er de stukjes geitenkaas en walnoot overheen. Geniet er van!

 zoete aardappel stamppot


Voedingswaarden per persoon:
 Calorieën: 548 kcal
 Koolhydraten: 76 gram
 Vetten: 17 gram
 Eiwitten: 15 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.