Zoete aardappel chips met kruidige mayonaise

De zoete aardappel, ofwel de bataat, is in de afgelopen jaren een behoorlijke voedingshype geworden. De ene zegt dat het beter is dan de ‘gewone’ aardappel en de andere beweert juist het tegenover gestelde. Of het nou beter is of niet, wij vinden de zoete aardappel gewoon lekker! Vandaag hebben we een recept van zoete aardappel chips met een lekkere kruidige mayonaise. Benieuwd? Check hieronder het recept!


Benodigdheden voor 1 portie chipjes

– 1 middelgrote zoete aardappel (ongeveer 200 gram)
– 1 el olijfolie
– 40 ml light mayonaise van XXL Nutrition
– Paprika poeder
– Peper en zout
– Bruschetta kruiden


Bereidingswijze

Verwarm allereerst de heteluchtoven voor op 150 graden. Was de zoete aardappel met koud water en een borsteltje. Pak vervolgens een mandoline of een kaasschaaf waarmee je dunne plakjes van de aardappel kan schaven. Uiteraard kun je dit ook met een mes doen, maar dan heb je een zeer scherp mes en enige snij kennis nodig.

Doe de aardappelschijfjes in een kom en voeg de olijfolie, peper, zout en paprika poeder toe. Hussel alles goed door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld zijn.

Neem vervolgens een bakplaat en leg hier bakpapier op. Verdeel de aardappelschijfjes over het bakpapier zodat deze elkaar niet overlappen. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Pak een schaaltje en doe hier de light mayonaise in en voeg de bruschetta kruiden toe. Meng dit goed door elkaar.

Haal de zoete aardappelchipjes uit de oven en laat deze 10 minuutjes buiten de oven staan. Serveer ze vervolgens met de kruiden-mayonaise. Lekker om tijdens een film of serie te snacken! Eet smakelijk.

In samenwerking met XXL Nutrition.

Voedingswaarde:
 Calorieën: 224 kcal
 Koolhydraten: 39 gram
 waarvan suikers: 5 gram
 Vetten: 5 gram
 waarvan verzadigd: 0,8 gram
 Eiwitten: 2 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *