Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Zelfgesneden carpaccio met truffel mayonaise

Carpaccio is een welbekend voor gerecht in vele restaurants. Uiteraard kun je het ook carpaccio met truffel mayoin de winkel kopen. Carpaccio is dungesneden rundvlees en bevat veel eiwitten en weinig vet. Gelukkig kun je dit gerecht ook gemakkelijk zelf maken. Door een biefstuk in hele dunne plakjes te snijden en plat te drukken, krijg je een verse carpaccio. Let wel op dat zwangere vrouwen dit gerecht niet mogen eten!

Dit gerecht wordt vaak gegeten met pesto of truffel mayonaise. Wij hebben vandaag voor de 2e optie gekozen. Door de light mayonaise te gebruiken bespaar je een hele hoop calorieën, met name vetten. De truffel olie kun je bij een groothandel of bepaalde supermarkten krijgen.


Benodigdheden voor 1 hele carpaccio

– 1 biefstuk van ongeveer 100 gram
– 2 el light mayonaise
wij hebben deze 0% vet variant van XXL Nutrition gebruikt
– 10 gram pijnboompitten
– 1/2 el truffel olie
– 10 gram Parmezaanse kaas
– Zongedroogde tomaten
– Rucola
– Peper en zout


Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de verpakking en laat hem met ongeveer 30 minuten op kamer temperatuur komen.

Snij de biefstuk in zo dun mogelijke plakken. Leg deze plakjes op een snijplank en druk ze zo plat mogelijk met de zijkant van een mes. Zorg er voor dat je de plakjes nog wel van de plank af kunt halen. Bedek een bordje met alle plakjes.

Strooi wat peper en zout over de carpaccio. Meng ondertussen de mayonaise met de truffelolie en verdeel deze over de carpaccio. Snij de tomaatjes klein en strooi ook deze samen met de pijnboompitjes en de rucola over het gerecht.

Er kan gegeten worden, eet smakelijk!

In samenwerking met XXL Nutrition

 carpaccio met truffel mayo

Ken jij trouwens onze vegetarische variante van de carpaccio al?


Voedingswaarde per bowl
 Calorieën: 292 kcal
 Koolhydraten: 3 gram
 waarvan suikers: 2 gram
 Vetten: 17 gram
 waarvan verzadigd: 4,4 gram
 Eiwitten: 25 gram


1 thought on “Zelfgesneden carpaccio met truffel mayonaise”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.