Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Zelf pikante kipburgers maken

kipburgers

Wat een lekker receptje weer; pikante kipburgers (je kunt ze uiteraard ook niet pikant maken). Kipburgers zijn voor mij een eiwitrijkere variant van gewone hambugers. De structuur en smaak zijn wel wat anders maar daardoor zeker niet minder lekker. Door de kipgehakt zelf te maken bespaar je een hele hoop vet die bij het kipgehakt in de supermarkt wel zit. Een simpel receptje maar zeker lekker om te maken! Bekijk trouwens ook eens ons recept met parelcouscous en zelfgemaakte kipgehaktballetjes


Wat heb je nodig?

– 160 gram kipfilet
– 1/2 teentje knoflook
– 1/4 rode ui
– Peper en zout
– Olijfolie
– Cajun kruiden


En zo maak je deze kipburgers

Snij de kipfilet in kleine stukken en doe ze in een keukenmachine. Maal dit tot de kip wat fijner is. Voeg een half teentje knoflook, de pittige kruiden en wat peper en zout toe. Maal de kip nu nog fijner maar dat er nog wel wat structuur in zit.

Snipper de rode ui fijn en voeg deze toe aan de kip. Meng dit er door heen. Verdeel het kipgehakt in 2 gelijke delen en maak hier burgers van. Was uiteraard je handen goed, want de kip is nog wel rauw.

Bak de burgers in een koekenpan aan beide kanten mooi bruin. Let wel op dat de burgers goed gaar zijn van binnen! Eet er lekker wat groente bij zoals sperziebonen en serveer er eventueel nog wat aardappels bij! Geniet er van.

In samenwerking met XXL Nutrition

 kipburgers

We hebben ook eens zelf schnitzels gemaakt! Ook de moeite waard om te checken!


De voedingswaarde van dit gerecht:
 Calorieën: 175 kcal
 Koolhydraten: 2 gram
 Waarvan suikers: 0 gram
 Vetten: 2 gram
 waarvan verzadigd: 0,6 gram
 Eiwitten: 36 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.