Zelf een lekkere schnitzel maken

zelf schnitzel maken

De meeste mensen eten niet echt graag varkensvlees. Soms omdat het te vet is of omdat het niet helemaal ‘rein’ schijnt te zijn. Persoonlijk eet ik het ook niet vaak, maar dan om de reden dat het vaak veel (verzadigd) vet bevat. Maar varkensfilet lapjes bevatten relatief weinig vet. Daarom heb ik er maar eens een receptje mee gemaakt; heerlijke schnitzels. De schnitzels in de winkel bevatten namelijk vaak ingrediënten die naar mijn mening helemaal overbodig zijn. Wil jij weten hoe je zo’n lekkere schnitzel maakt? Lees dan snel verder!


Wat je nodig hebt om zo’n schnitzel te maken:

– 2 magere varkensfiletlapjes
– 20 gram paneermeel
– 10 gram volkoren tarwemeel
– 1 ei
– Olijfolie

De kruiden
– Rozemarijn
– Tijm
– Paprikapoeder
– Peper en zout


En zo maak je de schnitzel

Leg de filetlapjes op een snijplank. Meng op een bordje de paneermeel met alle kruiden (naar eigen smaak) door elkaar. Neem nog een bordje en leg hier het volkoren tarwemeel op. Pak een derde (dieper) bordje en kluts hier het eitje in.

Neem de filetlapjes en haal deze als volgt door de drie bordjes heen; eerst het volkoren tarwemeel, vervolgens het ei en als laatste door het paneermeel. Zorg er bij alle drie de bordjes voor dat de lapjes er volledig onder zitten.

Zet een pan op het vuur en laat hier wat olijfolie in warm worden. Bak de schnitzels in zo’n 10 minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Voilá, je hebt overheerlijke zelfgemaakte schnitzels. Je kunt ze uitstekend serveren met wat gebakken aardappeltjes en sla!

 zelf schnitzel maken

Ook een zelf lekkere popcorn maken? Check hier het recept!


Voedingswaarde per schnitzel:
 Calorieën: 441 kcal
 Koolhydraten: 20 gram
 waarvan suikers: 1 gram
 Vetten: 12 gram
 waarvan verzadigd: 3,5 gram
 Eiwitten: 60 gram


1 gedachte over “Zelf een lekkere schnitzel maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.