Warm gerookte zalm met volkoren tagliatelle en avocado mousse

Gerookte zalm bevat erg veel eiwit, weinig verzadigd vet en is ook nog eens ergWarm gerookte zalm lekker. Persoonlijk ben ik groot fan van de combinatie van (gerookte)zalm en pasta. Hieronder staat een heerlijke recept beschreven van warm gerookte zalm, verse volkoren tagliatelle en een zelf gemaakte avocado mousse. Het gehele recept is te bereiden binnen 5 a 10 minuutjes. Ideaal als snelle lunch. Bekijk het recept hieronder.


Benodigdheden

– 60 gram warm gerookte zalm
Deze is bij de Jumbo supermarkten te verkrijgen.
Uiteraard kun je ook een andere vorm van gerookte zalm of gewone zalm gebruikt

– Verse volkoren tagliatelle
Ook deze hebben wij bij de Jumbo gehaald
– 1/2 avocado
– 1/4 teentje knoflook
– Limoensap
– Peper en zout


Warm gerookte zalm

Bereidingswijze

Zet een pannetje met water op het vuur en breng deze aan de kook. Kook de verse tagliatelle 3 a 4 minuutjes. Giet het af en meng de tagliatelle met een klein scheutje olijfolie.

Snij een avocado door de helft en pak het stuk zonder pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snij deze in kleine blokjes. Doe de avocado in een keukenmachine en voeg hier het kwart teentje knoflook, wat limoensap, een klein scheutje water en peper en zout aan toe. Meng dit alles tot een gladde mousse.

Leg de pasta mooi op een bord en leg hier de gerookte zalm boven op. Doe de avocado mousse in een spuitzak en spuit wat dotjes op het bord. Bestrooi het geheel met nog wat peper en zout.

Eetsmakelijk!

Warm gerookte zalm

 

Zoals je misschien wel weet, zijn wij behoorlijk fan van gerookte zalm. Zo hebben wij onder deze pizza en deze lauwwarme gemaakt met gerookte zalm. Nóg meer recepten met zalm bekijken? Klik dan hier.


Voedingswaarde:
 Calorieën: 388 kcal
 Koolhydraten: 35 gram
 waarvan suikers: 1 gram
 Vetten: 19 gram
 waarvan verzadigd: 1,5 gram
 Eiwitten: 20 gram


2 gedachten over “Warm gerookte zalm met volkoren tagliatelle en avocado mousse”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.