Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Vruchten panna cotta

vruchten panna cotta

Hou jij wel van een lekker dessert? Een lekker bolletje ijs, een crème brûlée of juist simpel een bakje yoghurt. Met een goed dessert maak je mij zeker blij. Zo vind ik alle bovenstaande desserts lekker, maar met een goeie panna cotta maak je mij ook gelukkig! Even geleden hebben we al deze meloen gevuld met panna cotta gedeeld. Daarvoor hebben we al eens panna cotta gemaakt met drakenfruit. Vandaag hebben we weer eens een nieuwe variant, namelijk panna cotta met mandarijn, passie vrucht en druiven. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.


Wat heb je nodig voor deze panna cotta

– 200 ml halfvolle melk
– 3 blaadjes gelatine
– 2 passie vruchten
– 1 mandarijn
– Blauwe of witte druiven
– Een suikervrije saus
wij hebben deze suikervrije saus van Myprotein gebruikt
– 2 el stevia
wil je nog makkelijker smaak toevoegen? Probeer dan eens deze flavor drops


Zo maak je dit heerlijke dessert:

Pak een steelpannetje en zet deze op middelhoog vuur. Giet de melk in de pan en laat deze al roerend warm worden. Voeg ondertussen de stevia (of flavor drops) toe. Breng ondertussen de melk aan de kook. Haal daarna de pan van het vuur zodat de melk rustig af kan koelen.

Leg ondertussen de gelatine blaadjes één voor één in een schaaltje met koud water. Laat dit in zo’n 5 minuutjes weken. Knijp de blaadjes vervolgens uit en voeg ze al roeren toe aan de melk. Blijf roeren tot de gelatine blaadjes opgelost zijn.

Snij de passievruchten voorzichtig open en schep het vruchtvlees uit de schil. Voeg het vruchtvlees toe aan de melk en roer deze er goed door heen. Pel ondertussen ook de mandarijn en en voeg ook deze toe aan de melk.

Schenk de al iets afgekoelde melk in een glas tot net iets onder de rand, hier houdt je ruimte voor de saus die er nog op komt. Zet het glas in de koelkast en laat de panna cotta in ongeveer 1,5 uur goed opstijven.

Als de panna cotta stevig is, haal je het glas uit de koelkast. Schenk de suikervrije saus over de panna cotta. Snij de druiven nog even klein en garneer het glas af met de druiven. Geniet van je zelfgemaakte dessert!

In samenwerking met Myprotein

vruchten panna cotta  vruchten panna cotta


Voedingswaarde per dessert
 Calorieën: 224 kcal
 Koolhydraten: 27 gram
 waarvan suikers: 26 gram
 Vetten: 6 gram
 waarvan verzadigd: 4,4 gram
 Eiwitten: 15 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.