Vruchten Cheesecake

Taart! Wie houdt er niet van?! Hoe lekker is het dan ook om cheesecake te kunnen eten voor slechts 267 calorieën per portie? Of, waarom ook niet, een complete cheesecake naar binnen werken voor 2.667 calorieën? Cheaten zonder te cheaten, heerlijk! Benieuwd hoe jij deze lekkernij op tafel zet? Lees dan snel verder!


Benodigdheden

Voor de bodem:
– 200 gram havermout
– 40 gram kokosolie
– 1 theelepel kaneel

Voor de vulling:
– 3 eieren
– 500 gram citroenkwark
– 500 gram mango/passievruchtkwark
– 200 gram cream cheese
– 50 gram Impact Whey – Lemon Cheesecake Flavour

Voor de topping:
– 2 sinaasappels
– 1 mango


Bereidingswijze

Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden. Smelt vervolgens de kokosolie en meng deze in een kom met de havermout en kaneel. Neem nu een springvorm en beleg de bodem met bakpapier. Verdeel daarna het havermoutmengsel over de bodem en schuif de springvorm voor 10 minuten in de oven. Als de 10 minuten voorbij zijn laadt je de bodem afkoelen en begin je aan de vulling.

Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar, zodat het een glad beslag wordt. Dit kan met een lepel, maar met de keukenmachine is natuurlijk een stuk makkelijker! Verdeel de vulling over de havermoutbodem en schuif de springvorm voor 35 tot 40 minuten terug in de oven. Je cheesecake is klaar wanneer de bovenkant niet meer vloeibaar is. Hij mag nog wel een beetje bewegen! Haal de cheesecake uit de oven en laat deze goed afkoelen. Wanneer deze is afgekoeld moet hij voor minimaal drie uur in de koelkast, hoewel het beter is om hem een nachtje te laten staan! Op deze manier weet je zeker dat je taart goed gehard is, zodat deze beter uit de vorm komt.
Haal tot slot de springvorm van de cheesecake en beleg deze met de sinaasappels en de mango! Eet smakelijk!


Voedingswaarde per portie
 Calorieën: 267 kcal
 Koolhydraten: 25 gram
 waarvan suikers: 12 gram
 Vetten: 10 gram
 waarvan verzadigd: 6
 Eiwitten: 17 gram

Kijk hier eens voor meer gezonde taartrecepten!



1 gedachte over “Vruchten Cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.