Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Volkoren pasta met garnalen

pasta met garnalen

Pasta met garnalen doet het voor mij altijd goed. Helemaal in een beetje roomsaus. Door deze bourguignonnen melange te gebruiken, maak je de room saus nog veel lekkerder! De kruiden heb ik van Van Beekum Specerijen, een website waar je heel gemakkelijk al je kruiden en specerijen kunt bestellen.

Door light kookroom te gebruiken bespaar je een hele hoop vetten maar kun je wel zo’n heerlijke roomsaus maken.

Bekijk trouwens ook even dit heerlijke receptje met verse volkoren tagliatelle en zalm!


De benodigdheden

– 180 gram garnalen
– 125 gram verse volkoren pasta (linguine)
– 250 ml kookroom light
– 1/4 courgette
– 10 cherry tomaatjes
– 1/4 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 3 el bourguignonne melange


Zo maak deze heerlijke pasta met garnalen:

Kook allereerst de verse pasta volgens de verpakking, giet de pasta vervolgens af en laat het goed uitlekken.

Verwarm een diepe pan op hoog vuur en doe er een klein beetje olijfolie in. Snipper de ui en pers de knoflook. Fruit de ui in de pan en voeg de knoflook toe. Bak dit even kort. Voeg vervolgens de garnalen toe. Maak de courgette schoon en snij hem in kleine blokjes. Voeg de courgette toe en bak deze goed mee. Strooi 1 el van de bourguignonne melange in de pan.

Voeg de light kookroom toe en zet en breng dit aan de kook. Schep de laatste 2 el bourguignonne melange erbij en laat de room inkoken tot het wat dikker is geworden. Voeg de pasta toe en roer alles door elkaar.

Schep de pasta met garnalen in een diep bord. Snij de tomaatjes klein en en serveer deze bij de pasta. Eet smakelijk!

 pasta met garnalen

pasta met garnalen


Voedingswaarden:
Calorieën: 760 kcal
Koolhydraten: 83 gram
Vetten: 23 gram
Eiwitten: 52 gram



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.