Verse pasta met biefstuk en champignonroomsaus

biefstuk pastaPasta met biefstuk blijft altijd een goede combinatie! Belangrijk is dat je een verse pasta gebruikt en de biefstuk (naar wens) goed bakt. Wij houden persoonlijk niet zo van te gaar gebakken vlees. Biefstuk bevat daarnaast nog eens erg veel eiwitten en dat zorgt er voor dat dit gerecht lekker eiwitrijk is! Uiteraard kun je de basilicum pasta ook vervangen door een volkoren variant om nog wat extra vezels binnen te krijgen. Wil jij dit verse pasta met biefstuk recept maken? Hieronder vertellen The Fit Food Friends wat je nodig hebt en delen we onze bereidingswijze!


Ingrediënten voor dit pasta recept


Bereidingswijze verse pasta met biefstuk recept

1. Haal voor je begint met koken de biefstuk uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen.
2. Kook de pasta gaar volgens de verpakking.
3. Snij de champignons in dunne plakjes, snipper de ui en pers de knoflook.
4. Zet een pan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui met de geperste knoflook. Voeg vervolgens de champignons toe en pak deze mee. Als de champignons een mooi bruin kleurtje beginnen te krijgen voeg je de melk toe. Laat de melk goed warm worden en voeg vervolgens het klontje boter toe. Zeef boven de pan het volkoren tarwemeel en roer alles goed door elkaar. De champignon saus moet wat stevig worden. Gebeurt dit niet? Voeg dan nog wat extra tarwemeel toe. Voeg als laatste de bourgogne kruiden en knoflook poeder naar smaak toe.
5. Zet een pan op hoog vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de biefstukken naar wens gaar. Wij hebben ze kort aan beide kant aangebakken zodat de binnenkant lekker rood bleef.
6. Schep de pasta op het bord. Snij de biefstuk in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pasta. Leg wat sla en alfalfa bij de pasta op het bord. Strooi als laatste nog wat zout en peper over het gerecht. Geniet er van!

Met kruiden van van Beekum Specerijen

biefstuk pasta

biefstuk pasta


Voedingswaarde per portie
 Calorieën: 810 kcal
 Koolhydraten: 117 gram
 waarvan suikers: 3 gram
 Vetten: 11 gram
 waarvan verzadigd: 2,6 gram
 Eiwitten: 55 gram

Recepten zoals deze?

Eerder hebben we een vergelijkbare pasta gemaakt maar dan met garnalen. Erg lekker en ook eiwitrijk. Ben je meer van de biefstuk? Dan is misschien dit recept van biefstuk met pesto meer wat voor jou! Uiteraard vind je bij The Fit Food Friends nog meer heerlijke en gezonde recepten!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.