Vegetarische shoarma met couscous
We hebben er inmiddels al meerdere receptje mee gemaakt; vega shoarma.
Deze vegetarische shoarma heeft namelijk in vergelijking met ‘echte’ shoarma veel betere voedingswaarden! En uiteraard is deze shoarma ook nog eens vegetarisch! Wij vinden namelijk dat er zo nu en dan best eens vegetarisch gegeten mag worden.
Dit recept kun je in zo’n 10 minuten op tafel hebben. Dus naast dat het vegetarisch en gezond is, is het ook nog eens een erg gemakkelijk receptje!
Wat heb je nodig voor dit recept?
– 175 gram vegetarische shoarma
wij hebben die van Vivera gebruikt
– 80 gram volkoren couscous
– 200 gram gesneden snijbonen
– 1/2 teentje knoflook
– 1/2 witte ui
– Light knoflook saus
– Peper en zout
Hoe maak je de couscous met vegetarische shoarma?
Bereid de couscous volgens de stappen die op de verpakking staan beschreven.
Zet een koekenpan op hoog vuur tot deze goed warm is. Doe er wat olijfolie in. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook fijn. Bak deze samen in de pan even kort aan. Voeg vervolgens de vegetarische shoarma en de snijbonen toe. Bak dit alles tot de shoarma bruin begint te worden.
Voeg daarna de couscous toe en bak ook deze nog even mee. Doe naar smaak wat peper en zout door het gerecht.
Serveer het gerecht in een diep bordje en giet de knoflook saus lekker over je bordje! Eet smakelijk!
In samenwerking met XXL Nutrition
Voedingswaarde voor 1 portie: Calorieën: 625 kcal Koolhydraten: 72 gram waarvan suikers: 3 gram Vetten: 14 gram waarvan verzadigd: 1,4 gram Eiwitten: 43 gram