Vegan quinoa bowl
Een meloen bowl, ananas bowl en smoothie bowl hebben we al eens gemaakt. Maar een quinoa bowl nog niet. Quinoa hebben we al wel eens gebruikt in dit recept. Een quinoa bowl is dus helemaal niet, en hij is dit keer nog eens vegan ook. Ondanks dat wij een plantaardige mayonaise hebben gebruikt, kun je ook gewone (light) mayo gebruiken. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
De volgende ingrediënten heb je nodig
– 100 gram tofu
– 75 gram quinoa
– Sojasaus ligt (minder zout)
– 3 el (vegan) light mayonaise
Wij hebben de plantaardige variant van Remia gebruikt
– 2 el sriracha
– Geraspte wortel
– Komkommer
– 1/4 rode ui
– 1 bosui
– Olijfolie
Zo maak je deze vegan quinoa bowl
Was en kook de quinoa volgens de verpakking gaar. Dit zal ongeveer 12 minuutjes zijn. Giet het daarna af.
Laat de tofu goed uitlekken en snij deze in kleine blokjes. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de tofu blokjes aan alle kanten mooi bruin. Voeg op het einde nog wat sojasaus toe en bak dit mee.
Snij de komkommer, bosui en rode ui zo groot of klein als jij wilt. Schep de quinoa, tofu en de groente in een diep bord.
Meng in een kommetje de mayonaise en de sriracha door elkaar. Dit pittigheid kun je uiteraard zelf aanpassen. Schenk dit over de bowl heen. Je kunt gaan eten, geniet er van!
In samenwerking met Voeding-en-fitness.nl en Body & Fit
Voedingswaarde per portie: Calorieën: 559 kcal Koolhydraten: 61 gram waarvan suikers: 7 gram Vetten: 21 gram waarvan verzadigd: 2,1 gram Eiwitten: 26 gram
1 gedachte over “Vegan quinoa bowl”