Vegan pannenkoeken met spinazie
Wie lust er nou geen pannenkoeken? Nou, ik heb nog nooit iemand gehoord die ze niet lust. Uiteraard kun je pannenkoeken in alle soorten, maten en smaken maken! Vaak maken wij ze zelf met melk en ei in de basis. Maar je kunt gelukkig ook vegan pannenkoeken maken! Wij hebben ze extra spectaculair gemaakt door er een groene versie van de maken. Vol groente en eiwitrijk. Oh en ook nog eens helemaal #vegan. Wat wil je nog meer? Check snel het recept!
Ingrediënten voor deze vegan pannenkoeken
- 300 ml amandelmelk
- 50 gram havermout
- 30 gram vegan whey
- 1 banaan
- 100 gram spinazie
- Aardbeien
- Flavor drops of 2 el stevia
- Suikervrije siroop
Vegan pannenkoeken recept bereidingswijze
- We beginnen met het beslag! Was de spinazie als dat nog nodig is. Neem vervolgens een maatbeker en doe hier de amandelmelk samen met de spinazie in. Pak een staafmixer en pureer net zo lang tot alle spinazie helemaal door de melk heen zit.
- Voeg daarna de havermout, zoetstof, vegan whey en banaan (in stukjes) toe. Mix alles opnieuw door elkaar tot je een goed beslag krijgt. Voeg eventueel nog wat extra amandelmelk toe als het beslag wat te dik is.
- Bak vervolgens de pannenkoeken in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken om zodra de onderkant mooi bruin wordt. Van dit beslag kun je ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken maken.
- Snij vervolgens de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de vegan pannenkoeken. Als je wilt kun je er ook nog wat extra suikervrije siroop overheen gieten!
Enjoy!
Voedingswaarde van dit recept Calorieën: 527 kcal Koolhydraten: 71 gram waarvan suikers: 6 gram Vetten:9 gram waarvan verzadigd: 1,5 gram Eiwitten: 34 gram
Ben jij ook zo’n fan van pannenkoeken?
Gelukkig hebben wij zat verschillende soorten pannenkoeken gemaakt! Zo hebben we een recept van kokos pannenkoeken, chocolade pannenkoeken en ook nog deze met mango en banaan!