Vegan pannenkoeken met spinazie

vegan pannenkoekenWie lust er nou geen pannenkoeken? Nou, ik heb nog nooit iemand gehoord die ze niet lust. Uiteraard kun je pannenkoeken in alle soorten, maten en smaken maken! Vaak maken wij ze zelf met melk en ei in de basis. Maar je kunt gelukkig ook vegan pannenkoeken maken! Wij hebben ze extra spectaculair gemaakt door er een groene versie van de maken. Vol groente en eiwitrijk. Oh en ook nog eens helemaal #vegan. Wat wil je nog meer? Check snel het recept!


Ingrediënten voor deze vegan pannenkoeken


Vegan pannenkoeken recept bereidingswijze

  1. We beginnen met het beslag! Was de spinazie als dat nog nodig is. Neem vervolgens een maatbeker en doe hier de amandelmelk samen met de spinazie in. Pak een staafmixer en pureer net zo lang tot alle spinazie helemaal door de melk heen zit.
  2. Voeg daarna de havermout, zoetstof, vegan whey en banaan (in stukjes) toe. Mix alles opnieuw door elkaar tot je een goed beslag krijgt. Voeg eventueel nog wat extra amandelmelk toe als het beslag wat te dik is.
  3. Bak vervolgens de pannenkoeken in een koekenpan op middelhoog vuur. Draai de pannenkoeken om zodra de onderkant mooi bruin wordt. Van dit beslag kun je ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken maken.
  4. Snij vervolgens de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de vegan pannenkoeken. Als je wilt kun je er ook nog wat extra suikervrije siroop overheen gieten!

Enjoy!

vegan pannenkoeken recept

 


Voedingswaarde van dit recept 
Calorieën: 527 kcal 
Koolhydraten: 71 gram
waarvan suikers: 6 gram 
Vetten:9 gram 
waarvan verzadigd: 1,5 gram 
Eiwitten: 34 gram

Ben jij ook zo’n fan van pannenkoeken?

Gelukkig hebben wij zat verschillende soorten pannenkoeken gemaakt! Zo hebben we een recept van kokos pannenkoeken, chocolade pannenkoeken en ook nog deze met mango en banaan!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.