Vegan overnight oats
Heb jij het al wel eens gegeten, overnight oats? Dit is eigenlijk een heel simpel recept, je mengt namelijk de havermout met melk en dit laat je een nachtje in de koelkast staan. De havermout trekt zich vol met het vocht en dit geeft alles een heerlijke smaak en structuur.
Vandaag hebben we een vegan variant van de overnight oats gemaakt. Zo hebben we amandelmelk gebruikt in plaats van gewone melk. Benieuwd naar dit heerlijke receptje? Lees dan snel verder.
Dit heb je nodig voor deze overnight oats
– 200 ml amandel melk
– 60 gram havermout
– 2 tl kaneel
– Rood fruit mix
– Suikervrije flavor drops
Of gebruik stevia
Zo maak je dit receptje
Neem een afsluitbaar potje en doe hier de kaneel en havermout in, meng dit door elkaar. Voeg de flavor drops of stevia toe samen met de amandel melk. Meng opnieuw alle ingrediënten door elkaar. Draai de deksel op het potje en zet hem in de koelkast. Laat het potje ongeveer 12 uur in de koelkast staan, zo trekt de havermout zich vol met het vocht.
Haal het potje de volgende dag uit de koelkast en roer nog een keertje alles door elkaar. Doe nog wat extra kaneel over de overnight oats. Als laatste kun je er lekker nog wat vers fruit op leggen. Eet smakelijk en geniet van dit lekkere receptje.
In samenwerking met Myprotein
Check hier ons laatste recept!
Voedingswaarde voor 1 persoon: Calorieën: 318 kcal Koolhydraten: 40 gram waarvan suikers: 5 gram Vetten: 12 gram waarvan verzadigd: 1,9 gram Eiwitten: 9 gram
Voor wie liever havermout klassiek kookt,
die kan dat gewoon in water.
Zelfs deze gekookte havermout zal alles opslorpen wat je nu gaat toevoegen, dus ook ideaal om met de melk en andere ingredienten van hierboven een nachtje in je koelkast te laten trekken.
Voor wie niet graag elke dag kookt, die kan in 1 keer 4 porties maken
in de ijskast zetten en
elke dag 1 portie opeten.
Warme groet,
Stef