Tzaziki van Kefir met stokbrood
Onlangs hebben wij van Healthy People wat producten toegestuurd gekregen om lekkere recepten mee gemaakt. Een nieuw product van Healthy People is Kefir. Wij hadden er nog nooit van gehoord; een extra grote uitdaging om een lekker receptje mee te maken! Kefir heeft wat weg van kwark en yoghurt, een lekkere frisse en wat zure smaak. We hebben er een heerlijke tzaziki van gemaakt! Bekijk ons recept hieronder.
Benodigdheden
– 250 gram Kefir van Healthy People
– 1 meergranen stokbrood (120 gram)
– 1/2 komkommer
– 1 teentje knoflook
– Peper en zout
– Olijfolie
Bereidingswijze
Doe de kefir in een grote kom. Maak de komkommer schoon en snij deze door de lengte. Haal met een lepel de zaadlijst uit de komkommer. Snij de komkommer in dunne reepjes. Voeg peper, zout en geperste knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Bak de stokbrood volgens de verpakking af. Laat het vervolgens kort afkoelen en snij schuin plakjes van het stokbrood. Smeer een klein beetje olijfolie op de broodjes en strooi er wat peper en zout overheen. Bak de broodjes nog kort af in de oven.
Doe de tzaziki in een kommetje en eet het met de geroosterde stokbroodjes! Heerlijk op een warme zomerse dag of als lekker bijgerecht!
Lekker receptje toch? Bekijk ook ons recept van zelfgemaakt naanbrood met yoghurt-avocado dip!
Voedingswaarde van 1 recept: Koolhydraten: 516 gram waarvan suikers: 27 gram Vetten: 12 gram waarvan verzadigd: 8 gram Eiwitten: 25 gram