Tonijnsteak met een sesamkorstje
Ons laatste recept was een sandwich met tonijn. Tonijn is namelijk een goede bron van eiwitten en makkelijk te bereiden. Het vorige recept was gemaakt met tonijn uit blik. Voor dit recept gebruiken we verse! De tonijnstead is kort gebakken, waardoor de buitenkant iets bruin wordt maar de binnen kant zo goed als rauw. Heerlijk met een korstje van sesamzaadjes en geserveerd met soja saus. Wij hebben light soja saus gebruikt, deze bevat namelijk een stuk minder zout dan de normale saus! Kijk snel verder voor ons recept.
Benodigdheden voor 1 persoon
– 1 tonijnsteak (ongeveer 100 gram)
– Sesamzaadjes
– Light soja saus
Bereidingswijze
Haal een half uur voordat je wilt beginnen met koken de tonijn uit de verpakking en laat hem op kamertemperatuur komen. Zo is de binnenkant niet meer koud als je hem zo gaat bakken.
Dep de tonijn goed droog met een theedoek of keukenpapiertje. Neem vervolgens een klein bordje en strooi hier de sesamzaadjes op. Leg de tonijnsteak op de sesamzaadjes en draai hem om. Zorg er voor dat beide kanten volledig bedekt zijn.
Zet een kleine pan op hoog vuur. Doe er een klein beetje olijfolie in en laat ook deze warm worden. Leg de steak in de pan en bak deze voor zo’n 2 tot 3 minuten. Draai de steak om en bak ook de andere kant weer 2 tot 3 minuten. Schroei eventueel de zijkanten nog dicht.
Snij de tonijn in zo dun mogelijk plakjes. Als het goed is, is de tonijnsteak aan de buitenkant grijs/bruinig en aan de binnenkant een mooie roze kleur. Schenk wat soja saus in een schaaltje.
Voedingswaarde: Calorieën: 136 kcal Koolhydraten: 1 gram waarvan suikers: 0 gram Vetten: 4 gram waarvan verzadigd: 0,4 Eiwitten: 25 gram