Tofu burgers
Vegetarisch eten wordt in Nederland steeds populairder. Voor veel (kracht)sporters is het
vaak niet haalbaar of willen ze het zelf simpelweg niet. Vlees bevat natuurlijk wel veel proteïne en deze dierlijke eiwitten worden ook nog eens beter opgenomen door de mens. Maar toch is het helemaal niet slecht voor je, en voor het milieu en de dieren, om zo nu en dan eens vegetarisch te eten. Daarom hebben we vandaag een recept van tofu burgers. Tofu bevat behoorlijke veel eiwitten en bijna geen vet, ideaal als vlees vervanger dus.
Benodigdheden voor 1 persoon
– 150 gram tofu/tahoe
– 50 gram paneermeel
– 1 ei
– 1/4 ui
– teentje knoflook
– 1/2 avocado
– 1 tomaat
– Peper en zout
– Paprika poeder
– Hot samurai saus van XXL Nutrition
Of gebruik een andere pittige saus
Bereidingswijze
Snij de tofu in kleine blokjes en doe deze in een keukenmachine. Mix dit tot de hele tofu is fijngesneden. Leg dit vervolgens op het midden van een doek en vouw deze naar binnen op. Dep de tofu een beetje droog en laat dit zo’n 5 minuutjes liggen drogen.
Doe vervolgens de gemaalde tofu met het ei en de paneermeel in een mengkom. Voeg een gesnipperd uitje, geperste knoflook, paprikapoeder, peper en zout toe. Kneed alles goed door elkaar en maak er 2 compacte ballen van. Druk deze ballen plat zodat je burgers krijgt.
Zet een pan op hoog vuur en doe hier wat olijfolie in. Bak de burgers aan 1 kant zo’n 5 minuten op middelhoog vuur. Draai de burger om als hij wat bruin wordt en bak ook de andere kant zo’n 5 minuten.
Snij de halve avocado in mooie blokjes, doe hetzelfde met de tomaat. Meng dit door elkaar met wat peper en zout.
Leg de burgers op een bord en doe hier wat samurai saus overheen, lekker en een beetje pittig. Leg de avocado/tomaten salade naast de burgers. Eet smakelijk!
In samenwerking met XXL Nutrition
Voedingswaarde per portie Calorieën: 515 kcal Koolhydraten: 48 gram waarvan suikers: 6 gram Vetten: 23 gram waarvan verzadigd: 3,1 gram Eiwitten: 28 gram