Stompetoren kaasplank

Even een wat andere blog dan normaal, namelijk over Stompetoren kaas. Vaak schrijven wij overStompetoren kaas gezonde/gebalanceerde ingrediënten en gerechten. Deze blog mag dan over een iets minder ‘gezond’ product gaan dan die wij in onze eigen recepten gebruiken, juist het woord ‘gebalanceerd’ past heel goed bij deze blog. Volgens ons draait een gezonde leefstijl namelijk vooral om balans. Zo nu en dan een lekker kaasplankje als deze eten moet dan ook prima kunnen! Genoeg gepraat over gezondheid, nu snel door naar de blog over Stompetoren kaas!

Een paar dagen geleden hebben wij namelijk een leuk pakketje ontvangen van het kaasmerk Stompetoren*. De kaas van Stompetoren wordt gemaakt van weidemelk, wat betekent dat de koeien daadwerkelijk in de weide staan te grazen. Wij hebben de eer om een aantal van hun kazen te mogen proeven en hier een eigen blogje over te schrijven. Lennard heeft 3 kazen geproefd; belegen kaas, komijnekaas en als laatste de Stompetoren Grand Cru. De kazen hebben we op een kaasplankje geserveerd, met wat druiven, vijgenbrood en jam. In alle rust hebben we van de kaas gegeten. Lees hieronder wat Lennard van deze 3 kazen vond!

*Kijk onderaan de pagina voor een leuke winactie!

 

 

 


Stompetoren belegen kaasStompetoren belegen kaas

De éérste kaas is een belegen kaas. Deze kaas heeft eens de titel ‘Lekkerste kaas van Nederland’ gewonnen, en ik kan wel begrijpen waarom. De kaas zit vol smaak en is lekker zacht. Je kunt de kaas gewoon los eten, op een kaasplankje zoals ik heb gedaan, of lekker op een boterham. De kaas heeft een goede belegen smaak maar niet al té overheersend. Daarnaast is de kaas op een juiste wijze zacht van structuur maar kun je er nog wel je tanden in zetten. Ik vind de kaas persoonlijk erg lekker!

 

 

 


Stompetoren komijnekaas

Stompetoren komijnekaas

De tweede kaas die we mochten proeven was de Stompetoren komijnekaas. Komijnekaas is eigenlijk niets anders dan belegen kaas met toegevoegde komijnzaadjes. Komijnzaadjes hebben een zeer aanwezige noot-achtige smaak. Het is een smaak waar je van moet houden. Gelukkig vind ik komijnekaas altijd wel erg lekker en zo ook deze kaas. Net als de belegen kaas is deze komijnekaas redelijk zacht van structuur. Deze structuur in combinatie met de smaak van komijn zorgt er voor dat dit mijn persoonlijke favoriet is.

 

 

 

 

 


Stompetoren Grand CruStompetoren Grand Cru

De laatste kaas die wij kregen toegestuurd is de Stompetoren Grand Cru. In tegenstelling tot de eerdere 2 kazen is dit een oudere kaas. De Grand Cru is maar liefst 18 maanden gerijpt en daarmee een echte oude kaas. Volgens Stompetoren zelf en kaaskenners wordt deze tot het topstuk van de collectie gerekend. De kaas mag dan wel oud zijn, maar door een speciale vochtige atmosfeer wordt er voor gezorgd dat de kaas niet droog is. Net als komijnekaas vind ik dat je van deze kaas soort moet houden en helaas ben ik geen fan van oude kaas. Dat zorgt er voor dat ik al een beetje bevooroordeeld was bij het proeven van deze kaas. Ondanks dat ik niet van oude kaas houd, vind ik deze Grand Cru lekkerder dan een doorsnee oude kaas. Juist omdat de kaas nog snijdbaar en niet droog is, vind ik de kaas nog wel lekker.

 

 


De lekkerste kaas?

Zoals bovenstaande stukjes al wel een beetje helder maken was de Stompetoren komijnekaas mijn favoriet. De gewone belegen kaas was ook erg lekker maar wat meer normaal. De laatste beschreven kaas; Stompetoren Grand Cru, was mijn minst favoriete kaas. Maar door de zachtere structuur dan bij gewone kaas vond ik hem voor een oude kaas toch nog best lekker!


WIN WIN WIN JOUW GEWICHT IN KAAS

Heb jij nou altijd al gedroomd van jouw gewicht in kaas? Dat kan je nu winnen. Stompetoren houdt namelijk een winactie waarbij jij jouw gewicht in kaas kunt winnen. Bekijk hier de volledige winactie!

Stompetoren kaasGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.