Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Sticky chicken, maar dan gezond(er)

sticky chicken

Heb jij wel eens sticky chicken gegeten? Zoals je wel aan de naam kan zien, is deze kip lekker plakkerig met een zoet laagje. Normaal gesproken wordt er veel suiker gebruikt in de dit gerecht. Ik zou mezelf niet zijn als ik hier geen gezonde(re) variant van zou verzinnen. Daarom heb ik een suikervrije ketchup gebruikt en geen extra suikers toegevoegd. Ben je al benieuwd naar het recept? Check hem hieronder. Absoluut het proberen waard!

Ook een lekkere krokante kip eten? Check dan ook dat recept eens!


Deze ingrediënten heb je nodig:

– 2 kippenbouten/-drumsticks
– 3 el ketjap manis
– 2 el honing
– 2 el suikervrije ketchup (of met minder suiker)
– 1 tl sambal
– 1/2 rode ui
– Verse peterselie


Dit is hoe je deze heerlijke sticky chicken maakt:

Verwarm allereerst de oven voor op 190 graden Celsius

Leg de kip in een schaal en voeg de ketjap, honing, sambal en ketchup toe. Meng alles goed door elkaar en laat de kip ongeveer een half uurtje in de koelkast marineren.

Vet vervolgens een ovenschaal in met een beetje olijfolie en leg de kip los van elkaar in de schaal. Zet de ovenschaal voor zo’n 45 minuten in de oven. Draai halverwege de kip een keertje om. Zo maak je heel simpel hele lekkere sticky chicken!

In samenwerking met Myprotein

 sticky chicken


Voedingswaarden van de sticky chicken:
 Calorieën: 562 kcal
 Koolhydraten: 40 gram
 waarvan suikers: 25 gram
 Vetten: 22 gram
 waarvan verzadigd: 6 gram
 Eiwitten: 60 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.