Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Snelle steak tartaar

Steak tartaar wordt gemaakt van fijngehakte rauwe biefstuk. Niet iedereen houdt er van en

Steak tartaar

ook niet iedereen (zwangere vrouwen) mag het eten. Het hakken van zo’n biefstuk kan best lang duren en vaak wordt er ook nog een rauwe eidooier bij geserveerd. Vaak denken mensen dat zo’n rauwe eidooier niet goed voor je is, maar ze kunnen eigenlijk alle kwaad bij mensen met een slechte weerstand, jonge kinderen, oude mensen en zwangere vrouwen. Toch hebben wij er voor gekozen om het rauwe eitje weg te laten.

Deze steak tartaar is ideaal voor een snelle lunch, aangezien je dit receptje in zo’n 5 minuten klaar kan hebben.


Benodigdheden voor portie 1 steak tartaar

– 1/2 biefstuk, ongeveer 50 gram
– 1 tl Franse mosterd
– 1/4 augurk
– 1/4 witte ui
– Tabasco

– Worcestershire saus
– 1 volkoren broodje
– Peper en zout
– Verse peterselie


Bereidingswijze

Haal de biefstuk uit de verpakking, snij hem in tweeën en laat hem op kamer temperatuur komen.

Snij de biefstuk in dunne plakjes, deze dunne plakjes in dunne reepjes en vervolgens het geheel in zo fijn mogelijke blokjes.

Snipper de ui, hak de peterselie, snij de augurk in zo klein mogelijke blokjes en meng deze samen met de mosterd, tabasco, worcestershiresaus, peper en zout met de fijngesneden biefstuk. Dit is je steak tartaar.

Rooster het broodje in een broodrooster of tosti ijzer.

Beleg het broodje met de steak tartaar en je kunt eten. Geniet er van!

 Steak tartaar

Fan van steak tartaar? Check dan eens dit receptje van een heerlijke sandwich ermee!


Voedingswaarde per portie
Calorieën: 140 kcal
 Koolhydraten: 15 gram
 waarvan suikers: 2 gram
 Vetten: 2 gram
 waarvan verzadigd: 0,3 gram
 Eiwitten: 15 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.