Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Shakshuka

Shakshuka, grote kans dat je er nog nooit heb gehoord, maar het is hoogShakshuka
tijd om daar verandering in te brengen! Dit gerecht is eigenlijk niets meer dan een pittige tomatensaus met groenten en gepocheerde eitjes. Het leuke aan shakshuka is dat je het zowel als ontbijt, lunch als diner kunt eten, en er eindeloze variaties mogelijk zijn! Benieuwd naar onze variant? Lees snel verder!


Benodigdheden

– 400 gram tomaten
– 1 Groene paprika
– 1 Gele paprika
– 1 Rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eieren
– (verse) Koriander
– (verse) bieslook
– Gerookte paprikapoeder
– Cajunkruiden
– Komijnzaden


Bereidingswijze

Snipper de rode ui en de knoflookteen, snijdt de tomaten in blokjes en de paprika’s in kleine reepjes. Doe wat olie in een kleine hapjespan of koekenpan en fruit de rode ui.

Voeg vervolgens de paprika en knoflook toe. Bak deze even mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Voeg de kruiden toe en laat de tomatenblokjes even inkoken.

Draai vervolgens het vuur omlaag en maak met een houten lepel drie kuiltjes. Leg in elk kuiltje een ei en doe een deksel op je pan. Laat de eitjes voor zo’n 7 à 8 minuten pocheren en je Shakshuka is klaar!

Wij serveerden onze Shakshuka met brood, maar het is ook heerlijk om er een salade naast te serveren. Wat dacht je van deze lauwwarme zalmsalade bijvoorbeeld?

Shakshuka

Shakshuka


Voedingswaarde:
 Calorieën: 486 kcal
 Koolhydraten: 37 gram
 waarvan suikers: 24 gram
 Vetten: 21 gram
 waarvan verzadigd: 6,3 gram
 Eiwitten 33 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.