Shakshuka
Shakshuka, grote kans dat je er nog nooit heb gehoord, maar het is hoog
tijd om daar verandering in te brengen! Dit gerecht is eigenlijk niets meer dan een pittige tomatensaus met groenten en gepocheerde eitjes. Het leuke aan shakshuka is dat je het zowel als ontbijt, lunch als diner kunt eten, en er eindeloze variaties mogelijk zijn! Benieuwd naar onze variant? Lees snel verder!
Benodigdheden
– 400 gram tomaten
– 1 Groene paprika
– 1 Gele paprika
– 1 Rode ui
– 1 teen knoflook
– 3 eieren
– (verse) Koriander
– (verse) bieslook
– Gerookte paprikapoeder
– Cajunkruiden
– Komijnzaden
Bereidingswijze
Snipper de rode ui en de knoflookteen, snijdt de tomaten in blokjes en de paprika’s in kleine reepjes. Doe wat olie in een kleine hapjespan of koekenpan en fruit de rode ui.
Voeg vervolgens de paprika en knoflook toe. Bak deze even mee en voeg vervolgens de tomatenblokjes toe. Voeg de kruiden toe en laat de tomatenblokjes even inkoken.
Draai vervolgens het vuur omlaag en maak met een houten lepel drie kuiltjes. Leg in elk kuiltje een ei en doe een deksel op je pan. Laat de eitjes voor zo’n 7 à 8 minuten pocheren en je Shakshuka is klaar!
Wij serveerden onze Shakshuka met brood, maar het is ook heerlijk om er een salade naast te serveren. Wat dacht je van deze lauwwarme zalmsalade bijvoorbeeld?
Voedingswaarde: Calorieën: 486 kcal Koolhydraten: 37 gram waarvan suikers: 24 gram Vetten: 21 gram waarvan verzadigd: 6,3 gram Eiwitten 33 gram