Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Sandwich steak tartaar

Dit recept hebben wij in de zomer gemaakt maar het zou absoluut niet verkeerd zijn om hem in de winter opnieuw te maken. Je zou het zelfs kunnen gebruiken als voorgerecht voor kerst! De sandwich van steak tartaar bestaat uit meerdere componenten maar is toch vrij simpel om te maken. Daarnaast zijn de macro’s behoorlijk goed, wat wil je nou nog meer? Check hieronder snel het recept!


Benodigdheden

– 1 goede biefstuk van ongeveer 200 gram
– 1 volkoren wrap
– 1 wortel
– 1/4 ui
– 10 gram kappertjes
– 1/2 el Franse mosterd
– 10 gram augurk
– 1 ei
– 5 ml worcestershire sauce
– Gemengde sla
– Peper en zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Neem een ronde vorm (liefst een uitsteek-ring) en haal 3 gelijke rondjes uit de volkoren wrap. Zet deze voor ongeveer 5 minuutjes in de oven tot deze mooi bruin zijn.

Snij de biefstuk in hele dunne plakjes. Snij vervolgens deze plakjes in dunne reepjes en deze reepjes weer in kleine blokjes. Dit is de basis voor je steak tartaar. Snipper de ui, hak de kappertjes en snij de augurk fijn. Meng dit samen met wat peper, zout en worchestershire sauce door de fijn gesneden biefstuk heen.

Neem opnieuw de ronde vorm of ring en zet deze in een koekenpan. Verwarm de pan en gooi het in de ring. Bak dit ei gaar, het eigeel mag nog iets vloeibaar zijn. Rasp vervolgens nog de wortel fijn.

Je kunt nu beginnen met je sandwich opmaken! Begin met één rondje van de volkoren wrap. Leg hier wat sla en geraspte wortel op. Leg daar boven op de steak tartaar. Nu kun je er weer één rondje wrap op leggen. Leg daar weer het ei boven op en sluit af met een volkoren wrap.

Zo heb je een heerlijke sandwich met steak tartaar. Hoog in eiwit en simpel klaar te maken! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde:
 Calorieën: 481 kcal
 Koolhydraten: 34 gram
 waarvan suikers: 3 gram
 Vetten: 13 gram
 waarvan verzadigd: 4,2 gram
 Eiwitten: 53 gram


1 thought on “Sandwich steak tartaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.