Risotto met paddenstoelen recept

Paddenstoelen risotto Voor een goede risotto kun je mij ’s nachts wel wakker maken! En dan helemaal als het eentje is met paddenstoelen er in! De échte variant wordt vaak gemaakt met wijn en goede kaas. Helaas wordt het gerecht dan al snel ongezond. Daarom maak ik vaak mijn eigen gezondere variant. Simpelweg laat ik de wijn weg en gebruik ik 30+ kaas. Er gaat wel een beetje roomboter in om het gerecht toch lekker smeuïg te maken. Benieuwd naar het complete risotto met paddenstoelen recept? Lees dan snel verder!


Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 100 gram risotto rijst
  • 30 gram gedroogde shiitake (o.a. bij de toko verkrijgbaar)
  • 50 gram kastanje champignons
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • 1/2 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 (groente) bouillon blokje
  • 10 gram ongezouten roomboter
  • Peper en zout
  • Rozemarijn


Risotto met paddenstoelen recept bereiden

  1. Zet een steelpannetje met voldoende water op het vuur. Voeg het bouillon blokje toe en breng deze aan de kook.
  2. Doe de gedroogde shiitake in bakje met water en laat deze eventjes weken.
  3. Neem een grote (hapjes)pan en zet ook deze op het vuur. Doe hier een klein beetje olijfolie in.
  4. Snipper de ui en pers het teentje knoflook en fruit deze aan in de pan. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak deze een paar minuutjes mee.
  5. Voeg vervolgens steeds een beetje bouillon aan de risotto rijst toe tot deze net onder het vocht staat. Laat dit koken tot het vocht bijna verdwenen is. Voeg ondertussen wat peper, zout en rozemarijn toe.
  6. Snij ondertussen de kastanjechampignons lekker klein en voeg deze toe aan de risotto.
  7. Giet de shiitake af en snij ook deze in kleinere stukjes. Voeg ook deze toe aan de risotto.
  8. Blijf vocht toe voegen aan de risotto tot deze nét niet gaar is.
  9. Gooi dan het stukje roomboter en de geraspte kaas er bij en meng het geheel tot het lekker smeuïg wordt.

En viola, je hebt een heerlijke (gezondere) paddenstoelen risotto!

Paddenstoelen risotto

Paddenstoelen risotto


Voedingswaarde per portie
 Calorieën: 594 kcal
 Koolhydraten: 97 gram
 waarvan suikers: 2 gram
 Vetten: 14 gram
 waarvan verzadigd: 9,4 gram
 Eiwitten: 20 gram

Meer vergelijkbare recepten

Houd jij ook zo van dit soort gezonde recepten? Misschien is dit receptje met gebakken zalm dan wel wat voor jou! Misschien vind jij paddenstoelen juist heel lekker? Dan hebben we ook nog een heerlijke recept van een sandwich met bospaddenstoelen met rosbief en truffel!



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.