Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Risotto met gebakken zalm

Heb je zin in lekkere risotto? En ben je opzoek naar een goed recept? Stop dan gelijk met zoeken en lees dit recept! Wij hebben een heerlijk recept met goede risotto en een lekker stukje gebakken zalm. Het gerecht is relatief hoog in vet maar bevat veel goede vetten. Daarnaast is het gerecht hoog in eiwitten. Ben je al overtuigd? Lees snel verder!


Benodigdheden voor 1 persoon

– 125 gram zalmfilet met huid
– 1/2 avocado
– 1/4 ui
– 1/2 teentje knoflook
– 3 kastanje champignons
– 100 gram risotto
– 1/4 blokje groentebouillon
– 300 ml water
– 10 gram geraspte kaas (30+)
– 10 gram roomboter
– Olijfolie
– Peper en zout
– Dille
– Citroensap


Bereidingswijze

Zet een pan met een goede bodem op hoog vuur. Snipper ondertussen de ui en hak het teentje knoflook fijn. Als de pan warm is doe je een scheutje olijfolie in de pan. Als de olie warm is, doe je de ui in de pan. Fruit de ui en voeg vervolgens de knoflook toe. Bak deze nog 1 minuutje mee en voeg dan de risotto toe in de pan. Bak ook deze goed mee tot de korrels gaan glanzen. Snij de champignons in kleine stukjes en doe ook deze bij de pan.

Breng ondertussen het water aan de kook en voeg het bouillon blokje toe. Schep vervolgens een deel van het bouillon bij de risotto tot de risotto onder water staat. Laat dit telkens koken tot er bijna geen water overblijft. Voeg vervolgens elke keer weer bouillon toe tot de risotto net niet gaar is.

Zet ondertussen nog een pan op het vuur en laat ook deze goed warm worden. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en zet het vuur weer laag. Doe een klein beetje peper en zout op de niet-huid kant van de zalm en leg deze kant vervolgens in de pan. Bak de zalm 1 minuut en draai hem vervolgens om zodat deze op de huid kant ligt. Bak hem ongeveer 4 minuten op de huid kant.

Snij de avocado door de helft (let op de pit!) en schep de avocado uit de schil. Snij de avocado klein en doe hem in een keukenmachine of maal hem klein met een staafmixer. Voeg een klein beetje peper, zout en citroensap toe.

Zet het vuur van de risotto uit als deze net niet gaar is en voeg de roomboter in kleine blokjes toe. Als deze goed is doorgeroerd voeg je de kaas toe.

Schep de risotto in een mooie ronde vorm op het bord. Leg de zalm bovenop de risotto en doe hier een lepeltje van de avocado mousse op. Pluk wat van de dille en strooi deze over het gerecht heen. Leg er een schijfje of partje citroen bij en het gerecht is klaar!

Voedingswaarde per gerecht
 Calorieën: 850 kcal
 Koolhydraten: 87 gram
 waarvan suikers: 2 gram
 Vetten: 40 gram
 waarvan verzadigd: 9,5 gram
 Eiwitten: 37 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *