Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Protein fluff met bosvruchten

De protein fluff is inmiddels onder vele foodlovers een fenomeen Proteine fluffgeworden. Een luchtige mousse van ijs en eiwitten. Wij hebben een heerlijk recept bedacht met bosvruchten, vanille eiwit en lekkere toppings. Je hebt de fluff in zo’n 8 tot 10 minuten op tafel staan. Check het recept hieronder!


Benodigdheden

– 140 gram bevroren bosvruchten
– 100 ml halfvolle melk
– 40 gram vanille whey protein
– 10 ijsblokjes

Topping (optioneel en naar eigen keuze)

– Rozijnen
– Munt
Whey Crisps van XXL Nutrition


Bereidingswijze

Pak een keukenmachine met een scherp snijmes. Doe de ijsklontjes en 130 gram van de bevroren bosvruchten in de keukenmachine. Mix dit alles zo fijn mogelijk, anders heb je straks stukjes ijs in je fluff.

Voeg vervolgens de melk en het eiwitpoeder toe. Mix ook deze even goed mee.

Doe daarna het mengsel in een wat grotere kom. Pak een staafmixer en mix het mengsel in 5 minuutjes goed luchtig. Het mengsel zal verdubbelen qua grootte.

Schep de fluff die je gemaakt heb in een kommetje en top het geheel af met de whey crisps, de overige 10 gram aan bosvruchten, wat munt en rozijnen. Uiteraard kun je de topping aanpassen zoals jij wilt!

De fluff is zeer hoog in eiwit en vult ook nog eens behoorlijk goed! Geniet er van!

In samenwerking met XXL Nutrition

 Proteine fluff Proteine fluff


Voedingswaarde:
 Calorieën: 354 kcal
 Koolhydraten: 29 gram
 waarvan suikers: 23 gram
 Vetten: 5 gram
 waarvan verzadigd: 2,8 gram
 Eiwitten: 42 gram


1 thought on “Protein fluff met bosvruchten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.