Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Plantaardige biefstuk met gepofte aardappel

Zoals je laats hebt kunnen lezen in onze blog, hebben wij de eerstePlantaardige biefstuk plantaardige biefstuk van Vivera mogen proeven op het VEGGIE festival. Na afloop kregen wij van Vivera ook nog 2 plantaardige biefstukken met om thuis uit te proberen. En dat hebben we zeker gedaan! Wij hebben de biefstuk gebakken en geserveerd met een kruidenolie en een gepofte aardappel gevuld met een frisse spread. Lees hier onder hoe wij dit hebben gemaakt.


Benodigdheden voor 1 persoon

– 1 plantaardige biefstuk van Vivera
onder andere bij de Jumbo verkrijgbaar
– 2 kruimige aardappelen
– 50 gram light spread naturel (bijvoorbeeld van Philadelphia)
– 2 el olijfolie
– Verse basilicum, peterselie en bieslook
– 1/2 teentje knoflook
– Peper en zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen de aardappels schoon en omwikkel ze met aluminiumfolie. Leg de aardappels op een rooster in de oven voor 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de oven.

Snij ondertussen de verse kruiden; basilicum, peterselie en bieslook zo fijn mogelijk. Doe de olijfolie in een kommetje en voeg hier de kruiden aan toe. Pers het teentje knoflook en doe ook deze bij de olijfolie. Laat die even goed intrekken.

Meng ondertussen in een andere kommetje de light spread met wat peper, zout en nog wat bieslook. Dit wordt de vulling voor de gepofte aardappel.

Zet een pan op hoog vuur en doe er een klein beetje olijfolie in. Bak de plantaardige biefstuk aan beide kanten mooi bruin. Strooi er eventueel naar smaak nog wat peper en zout overheen.

Haalde aardappels uit de oven en prik er in met een vork of satéprikker. Als dit erg gemakkelijk gaat zijn ze gaar. Voel je nou veel weerstand? Dan mogen ze nog wat langer in de oven. Als ze gaar zijn haal je de aluminiumfolie er van af en snij je ze door de helft, maar net niet helemaal zodat ze nog aan elkaar blijven zitten. Laat de aardappel wat afkoelen en vul ze vervolgens met de spread die je net hebt gemaakt.

Trancheer de biefstuk en doe hier wat van de kruidenolie overheen. Je kunt nu lekker gaan eten, smakelijk!

  Plantaardige biefstuk

Plantaardige biefstuk

Plantaardige biefstuk


Voedingswaarde voor 1 persoon
 Calorieën: 387kcal
 Koolhydraten: 29 gram
 waarvan suikers: 4 gram
 Vetten: 18  gram
 waarvan verzadigd: 8,7  gram
 Eiwitten: 23 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.