Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Pizza met gerookte kip en feta

pizza met gerookte kip

Even wachten en…. PIZZA! Oh jazeker, het is weer tijd voor een overheerlijke pizza, namelijke een pizza met gerookte kip. Hoe beleg jij hem het liefste? Vlees, vis of misschien wel vegetarisch? We hebben ook eens een zoete variant gemaakt en deze met zalm is ook heel erg lekker! Vandaag hebben we een receptje van een eiwitrijke pizzabodem met gerookte kip, feta en nog een aantal lekkere ingrediënten.

Wil jij je eigen pizzabodem maken? Lees dan in dit recept hoe wij dat hebben gedaan!


Wat heb je allemaal nodig?

Voor de pizza
– 1 pizzabodem
wij hebben deze eiwitrijke bodem van Body&Fit gebruikt
– 100 gram gerookte kip
– 1/2 rode ui
– 50 gram light feta
– Cherry tomaatjes
– Zwarte olijven
– Kastanje champignons
– Rucola

Voor de pizza saus
– 1 tomaat
– Verse basilicum blaadjes
– Oregano
– Tijm
– Rozemarijn
– Peper en zout


Zo maak je deze pizza met gerookte kip

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

Begin met het maken van de saus: snij de tomaat in kleine stukjes. Doe deze nu samen met alle ingrediënten voor de saus in een blender of gebruik een staafmixer. Mix alles goed door elkaar, zo simpel kun je de saus maken!

Pak nu de pizzabodem en besmeer deze met de zelfgemaakte saus. Beleg hem vervolgens met dunne plakjes van de gerookte kip. Snij nu de olijven, kastanje champignons en ui in plakjes. Leg deze ook op de pizza. Laat de blokjes light feta uitlekken en verdeel deze over de pizza. Leg als laatste ook de cherry tomaatjes er op, zet de pizza voor zo’n 15 minuten in de oven.

Als de pizza klaar is haal je hem uit de oven. Strooi er als laatste nog wat rucola overheen. Je kunt de pizza met gerookte kip gaan eten, geniet er van!

In samenwerking met Voeding-en-fitness.nl en Body&Fit

 pizza met gerookte kip

pizza met gerookte kip


Voedingswaarde van de hele pizza:
 Calorieën: 668 kcal
 Koolhydraten: 56 gram
 waarvan suikers: 1 gram
 Vetten: 18 gram
 waarvan verzadigd: 3,8 gram
 Eiwitten: 71 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.