Pizza met chocolade en fruit

Wie lust er nou geen pizza? Vandaag hebben we een zoete pizza gemaakt, belegd met fruit en chocopasta. De pizza bevat geen toegevoegde suikers en zit vol met vitamines. Hou jij van pizza en tegelijkertijd van zoetigheid? Dan moet je absoluut deze pizza eens maken! Bekijk het recept hieronder.


Benodigdheden

– 100 gram volkoren tarwemeel
– 4 gram gist
– Olijfolie
– Stevia
– 20 gram Delicious Protein Spread
– 15 gram walnoten
– Aardbeien
– 1/4 banaan
– Physalis (een exotische bes)
– Munt blaadjes


Bereidingswijze

Begin met de bodem, deze moet ongeveer 45 minuten rijzen. Doe de tarwemeel in een schone kom. Meng het gist met wat lauw water. Maak een kuiltje in de tarwemeel en giet hier het gist in. Kneed alles goed door elkaar, dit kan eventueel met een mixer. Voeg een klein scheutje olijfolie en de stevia toe. Maak een bal van het deeg en leg het in een schaaltje. Dek de schaal af met folie en zet het op een warme plek. Laat het deeg 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Als het deeg goed gerezen is, strooi je wat tarwemeel op een schone werkbank. Leg de deegbal op de werkbank en rol met een deegroller het deeg tot een pizzabodem van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de pizzabodem op een rooster in de oven en bak deze ongeveer 5 minuutjes.

Haal na 5 minuten de bodem uit de oven en besmeer deze met de chocopasta. Snij de aardbei in plakjes en leg deze bovenop de chocopasta. Strooi hier de walnoten overheen. Zet de pizza nog 3 minuten in de oven.

Snij de banaan en de physalis in kleinere stukjes. Haal de pizza uit de oven en leg de banaan, physalis en wat blaadjes munt op de pizza.

Serveer de pizza op een mooi pizzabord en je hebt een heerlijke, zoete lunch zonder toegevoegde suikers!

In samenwerking met XXL Nutrition

 


Voedingswaarde:
 Calorieën: 601 kcal
 Koolhydraten: 97 gram
 waarvan suikers: 8 gram
 Vetten: 20 gram
 waarvan verzadigd: 2,2 gram
 Eiwitten: 19 gram


2 gedachten over “Pizza met chocolade en fruit”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.