Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Peanutbutter Jelly repen

Een makkelijk en snel tussendoortje is vaak relatief ongezond. Uiteraard kunPB-bars je ook de gezondere en eiwitrijkere varianten kopen. Maar het is juist ook wel leuk om ze eens zelf te maken. Daarom hebben wij nu een receptje bedacht voor repen met de combinatie pindakaas en jam. In Amerika is dit een vrij bekende combinatie en heet het peanutbutter jelly. Het klinkt als een aparte combinatie maar toch is het echt lekker! Deze repen bevatten zeer weinig vet en helemaal geen toegevoegde suikers. Benieuwd naar deze peanutbutter jelly repen? Lees dan snel verder!


Benodigdheden voor 5 repen

– 100 gram dadels zonder pit
– 100 gram havermout
– 2 el pindakaas
wij hebben deze crunchy pindakaas gebruikt
– 3 el light vruchten jam
– Frambozen
– Walnoten
– Munt


Bereidingswijze

Leg de dadels op een snijplank en snij ze in klein stukjes. Voeg de dadels samen met de havermout in een keukenmachine. Schep de pindakaas erbij en mix alles door elkaar tot de dadels en havermout helemaal goed vermalen zijn.

Pak een langwerpige ovenschaal of bakvorm en bedek deze met keukenpapier. Neem nu ongeveer 2/3 van je dadel-havermout mengsel en beleg de onder- en zijkanten van de bakvorm. Schep nu de jam in het midden tot net onder de rand van het dadel-havermout.

Druk nu het overgebleven 1/3e mengsel plat en leg dit bovenop de jam. Op deze manier sluit het geheel af en moet je vierkante ‘cakevorm’ hebben. Zet het geheel voor ongeveer een uur in de vriezer.

Haal na het uurtje de bakvorm uit de vriezer. De massa is nu in principe hard genoeg om hem te kunnen verdelen. Snij het geheel in ongeveer 5 stukken, zodat je mooie gelijkmatige repen krijgt. Doordat je het hebt ingevroren, blijft de jam mooi op zijn plaats zitten zoals op de foto.

In samenwerking met XXL Nutrition

 PB-bars

PB-bars


Voedingswaarde per reep
 Calorieën: 203 kcal
 Koolhydraten: 30 gram
 waarvan suikers: 14 gram
 Vetten: 6 gram
 waarvan verzadigd: 0,9 gram
 Eiwitten: 5 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.