Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Pasta met Zalm

De post van vandaag is een pasta. We hebben vaker gerechten gepost die lijken op pasta maar gebruikten toen bijvoorbeeld courgette in plaats van echte pasta, en daarom vonden we het nu een keer tijd voor een ‘echte pasta’. Om toch niet helemaal afscheid te nemen van de courgette hebben we hem wel alsnog toegevoegd in het recept!

 


Ingrediënten voor 1 persoon
– 100 gram zalmfilet
– 80 gram volkoren(!) pasta
– 200 gram courgette
– 150 gram cherrytomaatjes
– 1 rode ui
– 75 gram Boursin Cuisine (light)
– 1 teen knoflook
– Tijm
– Zeezout
– Peper
– Olijfolie


Bereidingswijze
Snijd een teentje knoflook fijn (of gebruik een knoflookpers) en smeer de zalm in met olijfolie. Wrijf het zeezout, de peper en de knoflook over de zalm en leg hier takjes verse tijm op. Doe dit bij voorkeur ’s middags wanneer je tijd hebt zodat de smaken lekker in de vis kunnen trekken! Heb je hier geen tijd voor is dit ook geen probleem en kan dit gewoon op het laatste moment nog!

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en begin ondertussen met het snijden van de groenten. Wanneer je deze gesneden hebt kun je ze aanbakken in een koekenpan. Zelf vinden wij het lekker om te tomaatjes wat later toe te voegen zodat deze niet helemaal fijn bakken en de pitjes in de tomaat blijven zitten.
Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en doe je het terug in dezelfde pan. Voeg de Boursin Cuisine (light) en de groenten toe, roer alles goed door elkaar en doe een deksel op de pan.

Neem de pan waarin je de groenten hebt gebakken en doe hier nog een klein scheutje olijf olie in. Bak de zalm op laag vuur gaar en breek deze met je spatel in stukken. Voeg de pasta uit de andere pan toe en roer het geheel nog even kort door. Eet smakelijk!

Voedingswaarde 
 Calorieën: 750 kcal
 Koolhydraten: 69,5 gram
 waarvan suikers: 8 gram
 Vetten: 32,9 gram
 Verzadigd: 9,9 gram
 Eiwitten: 38 gram
 Vezels: 13,6 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.