Parelcouscous met gebakken zalm en tzatziki
In dit receptje hebben wij voor het eerst de parel couscous ontdekt. Daar deden we heerlijke zelfgemaakte kip gehaktballetjes bij met wat komkommer, tomaat en rode ui. Deze salade beviel zo goed dat we opnieuw een receptje hebben gemaakt met parel couscous. Dit keer hebben we er een lekker stukje gebakken zalm, groene asperge en een tzatziki bij gedaan! De combinatie van zalm, koude couscous salade en de frisse tzatziki is verrassend lekker! Check het recept hier onder!
Benodigdheden voor 2 personen
– 200 gram zalmfilet
– 150 gram parelcouscous
– Groene asperges
– 1 teentje knoflook
– 1/2 rode ui
– 1 tomaat
– Peper en zout
Voor de tzatziki
– 200 gram Griekse yoghurt 0% vet
– Komkommer
– 2 teentjes knoflook
– Dille
– Zout
Bereidingswijze
Begin met de tzatziki, hiervan moet de smaak nog even goed intrekken. Maak de komkommer schoon en rasp dit fijn. Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en voeg de komkommer toe. Maak de knoflook toe en pers deze bij de Griekse Yoghurt. Voeg naar smaak wat zout en dille toe. Dek de tzatziki af en zet hem in de koelkast.
Kook de parelcouscous volgens de verpakking gaar, giet het vervolgens af en laat dit afkoelen.
Snij de groene asperges in kleinere stukjes en bak deze in een koekenpan met 1 teentje geperste knoflook en een beetje peper en zout. Als de asperges een beetje bruin worden zet je deze ook aan de kant en laat je ze iets wat afkoelen.
Gebruik de zelfde pan van de asperges ook voor de zalm. Zorg er voor dat de pan goed warm is en doe er nog een beetje olijfolie in. Bak de zalm aan beide kanten ongeveer 5 minuutjes (afhankelijk van de grootte van de zalm). Haal hem uit de pan en strooi er wat peper, zout en dille overheen.
Snij de tomaat en rode ui fijn en meng deze samen met de asperges door de parelcouscous. Verdeel de couscous over 2 bordjes en leg op beide borden een stukje van de zalm. Serveer met de zelfgemaakte tzatziki. Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon Calorieën: 623 kcal Koolhydraten: 82 gram waarvan suikers: 11 gram Vetten: 15 gram waarvan verzadigd:3 gram Eiwitten: 37 gram