Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

The Fit Food Friends

Hallo! Wij zijn The Fit Food Friends, 2 vrienden die samen de passie voor koken, gezondheid en fotografie delen. In het najaar van 2016 zijn wij samen The Fit Food Friends begonnen op Instagram. Op deze pagina posten wij foto’s van onze gerechten. In de zomer van 2017 hebben wij een Facebook pagina toegevoegd. Eén jaar na het oprichten van The Fit Food Friends besloten wij om de volgende stap te ondernemen; een eigen website. Op deze website delen wij onze recepten en verdere interessante blog artikelen. Heb jij suggesties ter verbetering? Neem gerust contact met ons op via de contact pagina.


Stan

Ik ben Stan en ik ben 23 jaar oud. Op mijn zestiende begon ik aan mijn bijbaantje als afwasser. Vanaf hier ben ik in de keuken terecht gekomen en hier steeds meer in doorgegroeid. Door dit werk is koken een van mijn grootste hobby’s geworden. Ondertussen werk ik nog steeds bij het zelfde bedrijf en begon ik op mijn zeventiende aan de opleiding sportkunde, ik ben hier al een tijd mee bezig maar op dit moment druk bezig met afstuderen. Op deze opleiding leerde ik Lennard kennen, en heb hier samen met hem de minor Sport, Bewegen en Vitaliteit gevolgd waardoor wij onszelf leefstijlcoaches mogen noemen. Tijdens deze minor begon ik me te realiseren dat ik als leefstijlcoach wel het goede voorbeeld moest geven, en dat het moeilijk is om een jongen van toen de tijd 22 jaar, 110 kilo en 26% vet serieus te nemen als hij je gaat vertellen hoe een gezonde leefstijl eruit ziet. Hiermee maakte ik van mezelf mijn eerste project en viel meer dan 22 kilo af.

Naast dat ik de sportschool in dook en wat spieren begon op te bouwen is het natuurlijk erg belangrijk om daar gezond bij te eten. Gelukkig heb ik mijn hobby voor koken altijd gehouden en ben ik het als uitdaging gaan zien om te laten zien dat gezonde voeding niet per sé saai hoeft te zijn, en dat een ‘gezond voedingspatroon’ absoluut niet bestaat uit alleen maar kip, droge rijst en broccoli. In de periode dat ik zoveel ben afgevallen kreeg ik vaak vragen over wat ik dan zoal at, en ik vond het moeilijk uit te leggen dat ik kon eten waar ik zin in had als het maar met ‘gezonde aanpassingen’ en met mate was. Het leek me makkelijker om foto’s te laten zien. Daarom ben ik samen met Lennard begonnen aan The Fit Food Friends!


Lennard

Mijn naam is Lennard, ik ben 23 jaar oud en hou van sporten, fotografie en koken. Ik doe aan voetbal in een vriendenteam en ik sta ongeveer 5 tot 7 keer in de sportschool waar ik aan krachttraining doe. Na 4 jaar ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Via deze opleiding heb ik dan ook Stan leren kennen.

Toen ik op mijn 16e startte met fitness groeide ik vrij snel. Helaas was dit niet alleen spiermassa en kreeg ik ook vrij veel vet erbij. Toen ik mijn toppunt bereikte van ongeveer 106(!) kg met een vetpercentage van 23% wist ik dat er iets moest veranderen. Met hulp van Marvin van Voeding en Fitness en het vele sporten op de opleiding ben ik in ongeveer anderhalf jaar 16 kg afgevallen. Door dit hele proces ben ik naast de passie voor fitness ook passie voor een gezonde levensstijl gaan ontwikkelen. Zo ben ik de minor tot leefstijl/vitaliteitscoach gaan volgen en heb ik een thuisstudie tot voedingsadviseur afgerond.

Naast mijn studie en schooltijd heb ik altijd een bijbaan in de keuken gehad, waar ik inmiddels 9 jaar werk. De passie voor koken en gezonde voeding ben ik gaan combineren. Daarbij vind ik fotografie ook nog eens erg interessant en zo is voor mij de hobby tot food-fotograaf ontstaan.


Disclaimer

De inhoud van deze website is eigendom van The Fit Food Friends, ofwel Stan te Braake en Lennard Voogd. Zowel de foto’s als recepten zijn zelf gemaakt. Foto’s of recepten mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden door andere partijen dan The Fit Food Friends tenzij anders besproken/vermeld.