The Fit Food Friends

The Fit Food Friends

Het begin

Hi! en welkom op de website van The Fit Food Friends! Op deze website vindt je recepten en blogs met betrekking tot eten, sport, gezondheid en fotografie. The Fit Food Friends is ontstaan in 2016 en opgericht door Stan en Lennard. Beide werkend in de horeca, veel bezig met sport en de bijpassende voeding en ook nog eens geïnteresseerd in fotografie. In 2018 werd de combinatie van werk en zijn hobby Stan te veel. Lennard ging alleen verder en kreeg hulp van zijn vriendin Lotte.

The Fit Food Friends solo

Eind 2018 ging Lennard naar de KVK en werd The Fit Food Friends officieel een bedrijf. Naast recepten maken voor de website en social media maakte Lennard ook recepten voor grote bedrijven als XXL Nutrition, Body&Fit, Myprotein en Voeding & Fitness. De combinatie van een eigen bedrijf en zijn baan als Personal Trainer werd ook Lennard wat te veel. Hij besloot om tijdelijk geen nieuwe recepten voor de website te maken en ook de social media ging op pauze.

Een nieuw begin

In 2020 werd Lennard benaderd door Marvin van Voeding & Fitness. Op deze website werkten de heren al eerder samen en opnieuw had Marvin interesse in een samenwerking. En zo ontstonden de nieuwe Fit Food Friends: Lennard & Marvin.


Lennard Voogd

LennardMijn naam is Lennard en ik hou onwijs veel van sporten, fotografie en koken. Qua sport doe ik aan voetbal in een vriendenteam en sta ik ongeveer 5 tot 7 keer in de sportschool waar ik aan krachttraining doe. Na 4 jaar studeren ben ik afgestudeerd aan de opleiding Sportkunde aan Hogeschool Windesheim te Zwolle. Sporten is voor mij dus een heel belangrijk onderdeel in mijn leven.

Toen ik op mijn 16e startte met fitness groeide ik vrij snel. Helaas was dit niet alleen spiermassa en kreeg ik ook vrij veel vet erbij. Toen ik mijn toppunt bereikte van ongeveer 106(!) kg met een vetpercentage van 23% wist ik dat er iets moest veranderen. Met hulp van Marvin van Voeding en Fitness en het vele sporten op de opleiding ben ik in ongeveer anderhalf jaar 16 kg afgevallen.

Passie voor fitness en koken

Door dit hele proces ben ik naast de passie voor fitness ook passie voor een gezonde levensstijl gaan ontwikkelen. Zo ben ik de minor tot leefstijl/vitaliteitscoach gaan volgen en heb ik een thuisstudie tot voedingsadviseur afgerond.

Naast mijn studie en schooltijd heb ik altijd een bijbaan in de keuken gehad, waar ik inmiddels 9 jaar werk. De passie voor koken en gezonde voeding ben ik gaan combineren. Daarbij vind ik fotografie ook nog eens erg interessant en zo is voor mij de hobby tot foodfotograaf ontstaan.

Personal trainer

Inmiddels ben ik sinds 2017 ook werkzaam als personal trainer en fitness instructeur bij Fitention en Harderwijk Fitness (2 sportscholen die nauw samenwerken en onder de zelfde eigenaar vallen). Zo blijkt maar weer dat een gezonde leefstijl en sport een groot en belangrijk onderdeel zijn van mijn leven.


Marvin Grouw

marvin the fit food friendsHi allemaal! Ik ben Marvin en woonachtig in Harderwijk. Sinds dit jaar vorm ik met Lennard samen The Fit Food Friends. Naast dat we goede vrienden zijn en allebei van (lekker en gezond) eten houden, hebben we al eerder samengewerkt. Daarom vind ik het extra leuk om The Fit Food Friends weer nieuw leven in te blazen.

Waar Lennard vooral creatief is in het bedenken, koken en fotograferen van fitness recepten, ben ik vooral behind the scenes actief. Met mijn achtergrond als Voedingsadviseur en ervaring met het beheren van websites denk ik dat we een goed team vormen. Maar hoe ben ik in dit wereldje terechtgekomen?

Van dik naar fit

In mijn jeugd ben ik veel te dik geweest. Tot ik er op mijn zeventiende helemaal klaar mee was. Ik gooide mijn sport- en eetpatroon drastisch om en ben 27 kilogram afvallen. Helaas wist ik toen weinig van gezond afvallen en deed ik het niet op de meest gezonde manier (lees: bijna niks meer eten en elke dag hardlopen).

Hier werd echter mijn interesse in fitness en voedingsbegeleiding getriggerd. Toen wist ik dat ik anderen graag wilde helpen bij het fitter worden én begeleiding wilde bieden om dit op de meest gezonde manier te doen.

Sportmanager & Voedingsadviseur

In 2014 ben ik afgestudeerd als Sportmanager en daarna heb ik nog een studie gevolgd tot gecertificeerd Voedingsadviseur. Tijdens mijn studies heb ik mezelf gespecialiseerd in o.a. Performance Psychology, Trainingsleer, Voedingsleer en Sportstimulering. Na mijn studie ben ik voor mijzelf begonnen als Voedingsadviseur in Harderwijk en ben ik mijn website Voeding-en-fitness.nl gestart.

Inmiddels werk ik voor verschillende sportscholen en is mijn website uitgegroeid tot een populair online platform voor iedereen die meer wil weten over krachttraining en voedingsadviezen. Iets wat ik destijds totaal niet had durven dromen!


Heb jij suggesties ter verbetering? Neem gerust contact met ons op via de contact pagina.


Disclaimer

De inhoud van deze website is eigendom van The Fit Food Friends. Zowel de foto’s als recepten zijn zelf gemaakt. Foto’s of recepten mogen niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden door andere partijen dan The Fit Food Friends tenzij anders besproken/vermeld.