Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Opgerolde flensjes met banaan en chocolade

Oelala, wat een goede combi blijft het toch hé? Flensjes of pannenkoekengevulde flensjes met banaan en chocolade. Daarom hebben wij nu een simpel maar overheerlijk recept bedacht met deze 3 ingrediënten. Je kunt dit receptje gemakkelijk maken en vraagt dan ook niet om al te veel handelingen. Perfect als ontbijtje, lunch of gewoon lekker als dessert.


Benodigdheden voor 3 flensjes

– 80 gram havermout of havermeel
– 150 ml halfvolle melk
– 20 ml water
– 3 bananen
– 1 ei
– 30 gram smart chocolade van Body & Fit
of gebruik 85% chocolade
– Frambozen
– Munt


Bereidingswijze

Doe de havermout in een blender en maal dit fijn tot havermeel. Voeg dit samen met de melk, het water en het ei in een kom. Mix dit tot een gladde massa.

Zet een pan op hoog vuur en doe hier een heel klein beetje olijfolie in. Als de pan goed warm is giet je 1/3e van het beslag in de pan. Bak dit net als een pannenkoekje mooi bruin aan beide kant.

Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes, doe ze in een kommetje en zet ze in de magnetron. Zet de stand op 700 Watt en de timer op 1,5e minuut. Roer daarna de chocolade nog even goed door tot alles gesmolten is.

Schil de bananen en leg deze in het midden van de flensjes. Rol de flensjes op zodat de banaan in het midden blijft. Giet wat chocolade over de flensjes en garneer af met nog wat munt en frambozen!

gevulde flensjes

In samenwerking met www.voeding-en-fitness.nl en Body & Fit


Voedingswaarde per gevuld flensje
 Calorieën: 342kcal
 Koolhydraten: 55 gram
 waarvan suikers: 3 gram
 Vetten: 10 gram
 waarvan verzadigd: 4 gram
 Eiwitten: 10 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.