Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gezonde nacho’s met guacamole

Eén van onze populairste recepten tot nu toe zijn onze gezonde nacho’s. Omdat wij hierGezonde nacho's met guacamole zelf ook onwijs fan van zijn, hebben we het recept nog eens gemaakt én gefilmd! Ook hebben we het bereiden van de nacho’s zelf iets makkelijker gemaakt. Check het hele recept hier op de site. Ben je nou meer van het kijken en leren? Bekijk dan hier ons filmpje waarin we de nacho’s stap voor stap klaarmaken!


Benodigdheden voor 1 portie nacho’s

– 3 volkoren wraps
– 1 avocado
– 5 ml olijfolie
– 1 teentje knoflook
– Zwarte olijven
– Bosui
– Paprika poeder
– Knoflook poeder
– Peper en zout


Bereidingswijze

Liever de een filmpje van dit recept? Kijk hier het filmpje!

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (hetelucht)

Neem een wrap en smeer deze dun in met olijfolie aan één zijde. Strooi er peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder over heen. Doe dit hetzelfde met de andere kant. Snij de wrap in 4 repen en snij van deze repen in nacho-chips vormpjes. Gebruik een ovenrooster (zodat beide zijdes in de oven gebakken worden) en leg de nacho’s los van elkaar op het rooster. Zet het rooster 6 minuten in de oven. Let wel goed op dat de nacho’s niet verbranden, elke oven is namelijk anders! Laat vervolgens de nacho’s goed afkoelen zodat deze lekker krokant worden.

Snij de avocado door de helft (let op de pit) en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit vruchtvlees in een keukenmachine of mixer. Pers of snij het teentje knoflook en voeg deze samen met wat citroensap aan de avocado toe. Mix dit alles tot het een gladde guacamole is.

Schep de guacamole op in het midden van een bord en leg hier de nacho’s omheen. Snij als laatste nog de bosui en zwarte olijven in dunne ringetjes en top hier de nacho’s mee af.


Tomaten salsa erbij?

Wil je nou ook nog een lekkere tomatensalsa bij de nacho’s? Check dan de bereidingswijze van een goede tomaten salsa:

‘Zet een steelpannetje voor de helft gevuld met water op het vuur en laat deze koken. Pak de 2 tomaten en maak aan de onderkant een kruisje in de schil met een mes. Pak nog een schaal waar de 2 tomaten in passen en vul deze met koud water. Als het water kookt doe je de tomaten in het kokende water, als het water opnieuw kookt laat je de tomaat 10 tot 15 seconden in het water liggen. Haal de tomaten vervolgens uit het pannetje en doe deze gelijk in de schaal met koud water. Als de tomaten afgekoeld zijn kan je de schil van de tomaat pellen. Snij vervolgens de tomaat in partjes en verwijder de zachte binnenkant. Snij daarna de tomaat in hele kleine blokjes en doe deze in een schaaltje. Hak een halve ui fijn en pers de helft van het teentje knoflook. Voeg deze beide toe aan de tomaten blokjes met wat olijfolie, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en je hebt de tomaten salsa.’

Gezonde nacho's met guacamole

Bekijk hier meer recepten van lekkere en gezonde snacks!


Voedingswaarde:
 Calorieën: 640 kcal
 Koolhydraten: 71 gram
 Vetten:34
 Eiwitten: 13


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.