Maak het koken makkelijker met een foodprocessor

magimix foodprocessorJij houdt er van om in de keuken te staan en lekker te koken of te bakken voor familie en vrienden. Om het eten nog lekkerder te maken en het jezelf ook iets makkelijker te maken in de keuken, kun je een keukenhulp wel gebruiken. Een foodprocessor biedt in dat geval uitkomst. Door het overweldigende aanbod is een keuze maken wat lastiger. Welke foodprocessor moet ik kopen? De populairste foodprocessor op de markt is de Magimix Blender en door zijn hoge kwaliteit raden wij die aan. In deze blog op The Fit Food Friends lees jij over twee zaken waar je op moet letten als je een foodprocessor van dit merk koopt.

Wat kan je met een goede keukenmachine?

Met een foodprocessor kan je alle ingrediënten voor jouw gezonde recepten hakken, snijden of raspen. Bovendien kan je dit in elk gewenste vorm en in elke grootte doen. Een complete keukenmachine is van elke markt thuis. Zo kan je er ook deeg mee kneden en beslag mee mixen. Zelfs voor het maken van smoothies of groentesapjes kun je een foodprocessor gebruiken.

  • Hakken, snijden en raspen
  • Kneden, mixen en kloppen
  • Pureren
  • Sappen
  • Smoothies

Welk type foodprocessor of blender?

Magimix heeft een groot aantal verschillende types. Zo heb je bijvoorbeeld de 3200XL, de 4200XL en de 5200XL. Bij deze verschillende types gaat het om twee zaken: de inhoud en het vermogen. Als je een groot gezin hebt of vaak voor grote groepen kookt of bakt, dan is het natuurlijk handig om een processor met grotere inhoud te nemen. Deze zullen wel iets duurder zijn en meer ruimte in beslag nemen. Ook moet je letten op het vermogen van de blender. Hoe meer je in de blender doet en hoe meer kracht je nodig hebt om de producten klein te krijgen, hoe meer vermogen je nodig hebt.

Als je ervoor kiest om je foodprocessor een prominente en zichtbare plek in de keuken te geven, dan wil het oog ook wel wat. Neem daarom ook in ogenschouw dat de processor onderdeel wordt van jouw keuken. Er zijn fraaie exemplaren die gemaakt zijn van RVS of een opvallende kleur kunststof, zoals ijsblauw of rood.

Accessoires voor jouw keukenmachine

Je kunt voor elke blender verschillende accessoires gebruiken. Meestal zit er een standaard pakket bij elke processor, dus kijk goed wat je al krijgt voordat je iets extra’s bestelt. Bijna alle accessoires kunnen op elk type Magimix gebruikt worden, maar controleer het altijd even goed. Je kunt denken aan een accessoire om friet mee te maken, maar er zijn ook uitgebreidere foodprocessors die beschikken over een citruspers, blender of sapcentrifuge.

Ook willen veel mensen graag brood kunnen maken met hun foodprocessor en daar kan je dan een kleedmes voor bestellen. Tot slot is het goed om te benadrukken dat het niet altijd de beste keus is om te kiezen voor de goedkoopste variant, want een Maximix keukenmachine koop je voor het leven. Succes!

Gebruik jij een Magimix foodprocessor? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen, dus laat gerust een reactie achter op deze blog!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.