Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Lauwwarme Zalmsalade

Nu we langzamerhand toch echt afscheid zullen moeten gaan nemen
van de zomer is het weer tijd voor wat warmere gerechten. Deze 
salade is niet zo fris als dat jullie van ons gewend zijn, en
past daardoor perfect in het minder warme weer. Met deze salade  willen we de zomerse kleuren nog één keer terugbrengen!


Benodigdheden voor 2 personen:

– 150 gram winterpeen
– 1/2 rode ui
– 200 gram sperziebonen
– 1/2 citroen
– 1 1/2 eetlepel tahin
– 1 eetlepel magere yoghurt
– 350 gram kikkererwten
– 150 gram zalmfilet
– 20 gram rucola
– Zonnebloemolie
– Peper/zout


Bereidingswijze:

Schil de winterpeen en snijd deze in plakjes. Verhit een klein beetje olie in een hapjespan en bak de plakjes winterpeen 5 minuten op middelhoog vuur. Kruid de winterpeen met peper en een klein beetje zout en schudt/schep deze regelmatig om. Zet een waterkoker aan en begin ondertussen met het snijden van de rode ui in dunne halve ringen. Doe de rode ui in een kommetje en giet hier het kokende water overheen.

Maak de sperziebonen schoon en halveer deze. Voeg ze vervolgens doe aan de winterpeen en bak ze voor ongeveer 3 minuten mee. Rasp vervolgens de citroen en pers het sap uit de vrucht. Meng de rasp met twee eetlepels citroensap en voeg hier de tahin en yoghurt aan toe. Meng dit tot een dressing en breng eventueel peper en zout naar smaak toe. Spoel de kikkererwten af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Hiervoor kun je een vergiet of zeef gebruiken. Meng de kikkererwten in een grote schaal met je dressing en schep hier de wortel en sperziebonen door.

Bestrijk je zalm met olie en kruid met peper en zout. Verhit een gril- of vispan zonder olie of boter en leg de zalm hier voor ongeveer 3 à 4 minuten in en keer halverwege. Wanneer je je zalm liever niet helemaal gaar hebt (zoals op de foto) mag dit korter! Laat je rode ui uitlekken en schep deze samen met de rucola door je salade. Verdeel tot slot de zalm in stukken over de salade en je kunt eten!
Eet smakelijk!

Voedingswaarden voor 1 persoon:
 Calorieën: 520 kcal
 Koolhydraten: 30 gram
 Vetten: 28
 waarvan verzadigd: 4
 Eiwitten: 29
 Vezels: 16 gram


2 thoughts on “Lauwwarme Zalmsalade”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.