Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Krokante kip met truffel aardappel chips en pikante mayonaise

Als ik zou moeten kiezen, dan is KFC toch wel mijn favoriete fastfood-keten.krokante kip Helaas is KFC nou niet bepaalde gezond. Vandaag hebben wij zelf krokante kip gemaakt. Daarbij hebben we truffel aardappel chips gemaakt. Truffel aardappel heeft een super mooie paarse kleur en kan daarmee elke gerecht opfleuren. Ben je benieuwd naar het recept van onze krokante kip? Lees het recept hieronder!


Benodigdheden

– 1 kipfilet van ongeveer 130 gram
– 3 kleine truffel aardappelen
– 30 gram volkoren cornflakes
Wij hebben de cornflakes van Kellogg’s gebruik
– 5 gram bloem
– 1 ei
– 1/2 tomaat
– 1/2 el truffel olie
Uiteraard kun je ook gewone olijfolie gebruik
– 1 el (light)mayonaise
– 1/2 el sriracha saus
– limoensap
– peper en zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de truffel aardappels schoon en snij deze dun met een mes of een mandoline. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelschijfjes over het bakpapier. Besprenkel de schijfjes met (truffel)olie en bestrooi met wat peper en zout. Zet de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven tot de chipjes mooi krokant zijn. Laat de chipjes daarna afkoelen op een bordje

Pak 3 schaaltjes. Doe in één schaaltje de bloem, in een andere schaaltje het geklutste ei en in het laatste schaaltje de cornflakes. Maal de cornflakes goed fijn, dit kun je prima met je handen doen. Neem het stuk kipfilet en bestrooi deze met peper en zout. Haal deze vervolgens eerst door het bloem heen, dan door het eimengsel en als laatste door de cornflakes. Zorg dat de kipfilet goed bedekt is met de cornflakes. Leg de kipfilet op het bakpapier dat je gebruikt hebt voor de chipjes, zet de kipfilet voor zo’n 15 tot 20 minuten in de oven. Zorg dat de kipfilet goed gaar is!

Meng de mayonaise, sriracha saus en wat limoensap door elkaar.

Snij de tomaat in kleine stukjes en meng deze met wat peper, zout en (truffel)olie.

Haal vervolgens de kipfilet uit de oven en snij deze in dunne plakjes. Doe hier de pikante mayonaise overheen en serveer met de truffel aardappel chips en de gesneden tomaat.

Eetsmakelijk!

Bekijk hier ook ons recept met krokante garnalen!

krokante kip

krokante kip

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Voedingswaarde:
 Calorieën: 534 kcal
 Koolhydraten: 51 gram
 waarvan suikers: 7 gram
 Vetten: 22 gram
 waarvan verzadigd: 2,4 gram
 Eiwitten: 31 gram


1 thought on “Krokante kip met truffel aardappel chips en pikante mayonaise”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *