Krokante garnalen met witte rijst

Onlangs hebben we een recept geplaatst van deze crunchy chicken. Naast dat krokante garnalen met rijstdit recept onwijs lekker smaakte, zag het er ook nog eens erg leuk uit. Daarom dachten wij; waarom proberen wij niet ook eens krokante garnalen te maken? Voor het jasje hebben wij dan ook praktisch hetzelfde recept gebruikt als bij de kip. En wat denk je? Minstens net zo lekker! Bekijk snel het recept hieronder! 


Benodigdheden

– 7 garnalen
– 80 gram rijst
– 30 gram (volkoren) cornflakes
Net als bij de crunchy chicken hebben wij de cornflakes van Kellogg’s gebruikt
– 1/3 ei
– 10 gram bloem
– Peper en zoet
– Een rode peper
– Limoen
– Bosui


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Pel de garnalen indien nodig en droog ze goed af. Doe in drie verschillende schaaltjes de bloem, het ei en de cornflakes. Kluts het ei goed door elkaar en maal de cornflakes goed fijn.

Strooi wat peper en zout over de garnalen, haal ze daarna eerst door het bloem, dan door het ei en als laatste door de cornflakes kruimels. Doe vervolgens wat bakpapier op de een bakplaat en leg hier de garnalen op.
Doe de garnalen voor ongeveer 15 minuten in de oven. Draai ze na 7 a 8 minuten een keertje om.

Breng in een pan wat water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking. Giet vervolgens de rijst af en laat goed uitlekken.

Snij de bosui en rode peper in dunne ringetjes. Snij de limoen in partjes.

Doe de rijst in een kommetje en druk deze goed aan. Draai vervolgens het kommetje voorzichtig boven het bord om en maak een mooi bolletje op het bord. Leg de garnalen om de rijst heen. Strooi vervolgens de bosui en rode peper over het gerecht. Leg als laatste de limoenpartjes op het bord.

Eet smakelijk!

krokante garnalen met rijst


Voedingswaarde:
 Calorieën: 519
 Koolhydraten: 90 gram
 waarvan suikers: 7 gram
 Vetten: 4 gram
 waarvan verzadigd: 0,9 gram
 Eiwitten: 29 gram


1 gedachte over “Krokante garnalen met witte rijst”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.