Kokosnoot pannenkoeken
Wie lust er nou geen pannenkoeken? Nou, wij wel! Je kunt er eindeloze variaties van maken en zo ook deze! Vandaag hebben we kokosnoot pannenkoeken gemaakt. De coconut whey zorgt voor een hoop eiwitten en de coconut flour zorgt voor de échte kokosnoot smaak en wat vetten die we uiteraard ook nodig hebben. Dit recept is makkelijk te maken en daardoor ideaal om na het sporten te maken, een goeie post workout meal dus!
Benodigdheden voor 6 pannenkoekjes
– 125 ml melk
– 1/2 ei
– 1/2 scoop coconut whey
– 50 gram havermeel (of havermout)
– 1 el organic coconut flour of kokosrasp
– Suikervrije butterscotch saus
– Granaatappel pitjes
– Verse kokosnoot stukjes
wij hebben 4 producten van Myprotein gebruikt, uiteraard kun je ook alternatieven uit de supermarkt gebruiken!
Bereidingswijze
Neem een grote kom en voeg hierin de melk, ei, whey, havermeel en de coconut flour bij elkaar. Mix alles goed door elkaar met een garde of mixer. Blijf net zo lang mixen tot het een glad beslag wordt zonder klontjes.
Zet een pan op het vuur en laat deze goed warm worden. Doe een klein beetje olijfolie in de pan en verdeel dit door de pan met een stukje keukenpapier. Giet ongeveer 1/6e van het beslag in de pan. Als ook de bovenkant van de pannenkoek bijna gestold is draai je hem om. Bak deze kant ongeveer net zo lang als de andere kant. Herhaal dit met al het beslag.
Leg de pannenkoekjes op een bord en giet hier wat suikervrije siroop overheen. Strooi daarna nog wat extra geraspte kokos, verse kokosnoot stukjes en wat granaatappel pitjes over de pannenkoekjes.
Eet smakelijk!
In samenwerking met Myprotein
Hou jij van gezonde zoete recepten? Hier kun je er nog veel meer vinden!
Voedingswaarde van deze maaltijd Calorieën: 398 kcal Koolhydraten: 42 gram waarvan suikers: 10 gram Vetten: 12 gram waarvan verzadigd: 5,9 gram Eiwitten: 26 gram