Koken op de OFYR

Onze eerste blog! We zijn al een tijdje bezig met het delen van onze recepten, maar bij deze maken we vanaf nu ook gebruik van onze blog-pagina. Op deze pagina zullen we verschillende blogs delen over manier van koken, uitleg over producten die gezond of minder gezond zijn en leuke feitjes met betrekking tot gezonde voeding, dus hou het in de gaten!

De OFYR is een nieuw soort barbecue die op vele manieren gebruikt kan worden. De OFYR is eigenlijk een vuurschaal met daaromheen een brede, platte rand die wordt verwarmd door de houtblokken die je stookt in de schaal. Naast dat je de OFYR dus kunt gebruiken om eten te bereiden kun je er ook een gezellig kampvuur in stoken!

Wij hebben een avond met de OFYR mogen koken om te kijken hoe dit beviel, en we kunnen zeggen dat dit erg leuk was! Zoals gezegd bied de OFYR verschillende mogelijkheden. Een daarvan is dat er boven het vuur een rooster geplaatst kan worden zodat je naast de platte rand ook hier eten kunt bereiden. Wij hebben hier bijvoorbeeld een braadpannetje met daarin een (voor-gegrilde) haan bereid, zoals op de foto’s te zien is.

We kunnen zeker aanraden om eens met een OFYR aan het werk te gaan wanneer je de kans krijgt, want naast dat het je heel basic kunt koken en het vlees hierdoor perfect tot zijn recht komt, is het ook nog eens heel erg gezellig om met een groepje om het vuur te staan en lekker bij te praten terwijl iedereen bezig is met zijn stukje vlees. En dat ook nog eens zonder het koud te hoeven hebben in deze winterse periode! Zo zou je het kerstdiner dit jaar bijvoorbeeld eens buiten kunnen bereiden door met de hele familie een deel van het diner te bereiden!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.