Kabeljauw met bospeen, rode kriel en remoulade saus

Vandaag eten we kabeljauw met bospeen, rode krieltjes uit de oven en een zelfgemaakte remoulade saus. De gehele maaltijd bevat slechts 283(!) calorieën, vrijwel geen vet en is hoog in eiwitten. Perfect voor iedereen die weinig calorieën binnen wilt krijgen, maar toch goed wilt eten. Benieuwd? Check hieronder het recept.


Benodigdheden voor 1 persoon

– 100 gram kabeljauw (vers of diepvries)
– 200 gram rode kriel
– 100 gram bospeen
– 1/2 teentje knoflook
– Olijfolie
– Rozemarijn
– Dille
– Peterselie
– Peper en zout
– Kappertjes
– Witte ui
– Light mayonaise
Wij hebben de mayonaise van XXL Nutrition gebruikt, deze bevat vrijwel geen calorieën.
Je kunt ook een light versie van bijvoorbeeld Hellmann’s gebruiken.

– Azijn


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snij de krieltjes door de helft en leg deze in een ovenschaal. Pers de knoflook en strooi dit samen met wat olijfolie, peper, zout en rozemarijn over de krieltjes. Zet deze 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Zet een kookpan met water op het vuur en breng deze aan de kook. Schil de bospeentjes en snij het groen nét niet helemaal er van af. Doe deze in het kokende water en laat dit ongeveer 8 minuutjes zacht doorkoken.

Leg de kabeljauw op een droge doek en dep voorzichtig de kabeljauw droog. Zet een pan met een goede antiaanbaklaag op het vuur. Als de pan warm is doe je een klein beetje olijfolie in de pan. Leg de kabeljauw in de pan en bestrooi deze met wat peper, zout en dille. Bak de kabeljauw aan beide kanten mooi bruin.

Meng voor de remoulade saus de light-mayonaise, kappertjes, gesnipperde witte ui en wat azijn door elkaar.

Serveer alles mooi op een bord en er kan gegeten worden. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde 
 Calorieën: 283 kcal
 Koolhydraten: 46,4 gram
 waarvan suikers: 8 gram
 Vetten: 0,1 gram
 Verzadigd: 0 gram
 Eiwitten: 19,1 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.