Ierse kogelbiefstuk met zoete aardappel puree
Vandaag hebben we een recept met Ierse kogelbiefstuk, zoete aardappel puree en bimi broccoli. Bimi broccoli wordt ook wel asperge broccoli of baby broccoli genoemd. De bimi broccoli is een kruising van een Chinese koolsoort en de gewone broccoli. Wil jij dit recept eens proberen? Check hem hieronder!
Benodigdheden
– 1 Ierse kogelbiefstuk (ongeveer 120 gram)
– 2 zoete aardappelen
– 4 stronkjes bimi broccoli
– taugé
– 1 el (light)mayonaise
– 1 tl grove mosterd
– 1/2 el sriracha suas
– 1 el magere yoghurt
– 50 ml halfvolle melk
– peper en zout
Bereidingswijze
Breng in een pan met water aan de kook. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snij deze in kleinere stukken. Kook deze ongeveer 12 minuten. Haal de aardappelen uit de pan. Prak deze fijn met wat melk en breng op smaak met peper en zout.
Neem de bimi broccoli en snij hier de onderkantjes van af. Kook deze 2 a 3 minuten in hetzelfde water als waarin de zoete aardappelen hebben gezeten.
Zet een bakpan met een goede antiaanbaklaag op hoog vuur. Zodra de pan warm is doe je hier een klein beetje olijfolie in. Leg de biefstuk in de pan en bak deze per kant ongeveer 3 minuutjes mooi bruin. Leg de biefstuk vervolgens in wat aluminiumfolie en laat hem rusten.
Meng ondertussen de mayonaise, grove mosterd, sriracha saus en yoghurt in een schaaltje door elkaar.
Was de taugé schoon met wat koud water.
Trancheer de biefstuk met een scherp mes en strooi er wat peper en zout over
Schep de zoete aardappel puree op het bord. Leg hier de biefstuk tegenaan. Leg ook de bimi broccoli en taugé op het bord. Giet als laatste wat van de pittige mosterd-mayonaise over de biefstuk.
Eetsmakelijk!
Voedingswaarde: Calorieën: 403 kcal Koolhydraten: 37 gram waarvan suikers: 9 gram Vetten: 12 gram waarvan verzadigd: 2 gram Eiwitten: 34 gram
2 gedachten over “Ierse kogelbiefstuk met zoete aardappel puree”