Het VEGGIE Festival in Amsterdam

Afgelopen weekend was het VEGGIE Festival in de NDSM werf van Amsterdam. veggie festivalEen absoluut toepasselijke en hele toffe locatie voor dit soort evenementen. Tijdens dit festival werd de allereerste plantaardige biefstuk ter wereld in Nederland geïntroduceerd door Vivera. Wij, als echte foodies, werden door Vivera uitgenodigd om deze biefstuk te komen proeven. Helaas kon Stan niet aanwezig zijn en is Lotte, de vriendin van Lennard, in zijn plaats meegegaan. Uiteraard hebben wij naast de biefstuk nog een hele hoop andere vega(n) lekkernijen geproefd. Wat wij van de allereerste plantaardige biefstuk vonden? En hoe de rest van het VEGGIE festival beviel? Dat vertel ik jullie in deze blog.

 

 

 

 


De NDSM-werf

Zoals gezegd vond het festival plaats op het terrein van de NDSM werf. Eerlijk gezegd had ik er nooit eerder van gehoord dus ik was erg benieuwd. Van te voren werd op de website vermeld dat je beter niet met de auto kon komen. Eigenwijs als ik ben deed ik dat lekker toch. Nog geen 10 minuutjes lopen van het evenement kon ik de auto prima (en gratis) parkeren. Aangekomen bij de scheepsbouwloods waar het VEGGIE Festival plaatsvond, was ik positief verrast over de locatie. Een super grote loods waar de muren aan de overkant vol kunstzinnige graffiti zitten. Een relatief klein deel van de loods was bestemd voor het festival. Leuk opgedeeld met een aantal foodtrucks en een klein gedeelte waar ook buiten gebarbecued werd. Het gedeelte voor dit festival was niet al te groot maar absoluut geen slechte locatie voor dit evenement!


De allereerste plantaardige biefstuk ter wereld van Vivera

We liepen als eerste naar de stand waar we in principe voor gekomen zijn, de stand van Vivera.vegan biefstuk Want daar werd dé vegan biefstuk bereid en  kon je hem proeven. De biefstuk werd op de grill gebakken. Uiteraard hoeft dit niet al te lang, want gaar hoeft het eigenlijk niet echt te worden! Er stonden al een aantal mensen bij de stand van Vivera om de biefstuk te proeven. Geserveerd op een mooie houten plank waar het merk in gebrand stond, werd de biefstuk getrancheerd met wat takjes thijm en wat kruidenboter geserveerd. Het moment was aangebroken, we mochten proeven! Ik was toch wel heel erg benieuwd, want hoe laat je in hemels naam iets wat gemaakt is van o.a. soja producten smaken naar een goed stukje vlees? Aangezien ik best wel van een goed stukje vlees houd, kon ik niet geloven dat het even goed zou zijn…

vegan biefstuk

We mochten proeven: de smaak was absoluut niet verkeerd. Goed gekruid en ook best wel smakend naar een steak. Maar de structuur was toch niet zoals een echte biefstuk hoort te zijn. Deze had namelijk wel wat weg van een goede hamburger. Zou ik deze biefstuk nog eens eten? Ja absoluut. Zou ik hem verkiezen boven een goed gebakken echte biefstuk? Nee dat dan weer niet. Maar als vleesvervanger is het niet verkeerd!

 

 

 

 


Een zwarte burger, vegan taartjes, gevulde pompoen met geitenkaas en pizza’s

veggie festival Naast de stand van Vivera waren er nog allerlei andere stands en foodtrucks. Zo kon je pizza’s, verse friet, koffie, ijs, burgers, poffertjes, BBQ en andere lekkere etenswaren krijgen. Omdat wij allebei helaas geen 4 magen hebben, moesten wij een aantal trucks overslaan. Hetgeen wat als eerste mijn aandacht trok, waren de zwarte burgers van de Vegan Burger Brothers. Ik had nog nooit zo’n zwart broodje gehad dus ik was erg benieuwd. Ik nam de Kimchi Burger, geheel vegan met een lekker pittige wasabi mayonaise. De burger was erg lekker maar het zwarte broodje was meer leuk voor de kleur, want qua smaak had het weinig toevoeging.

 

 

 

veggie festivalNa de burger werd het tijd voor wat zoetigheid en dat was waar Sharp Sharp de aandacht trok. De verschrikkelijk mooie en kleurrijk versierde taartjes zijn een lust voor het oog. Maar lust voor het oog is niet genoeg, dus moesten ze ook geproefd worden. We kochten er maar gelijk 3 om verschillende smaken binnen te krijgen. De bodem is gemaakt van granola of chocolade en de toppings zijn bij elke verschillend. Het heeft wat weg van cheesecake met hele excentrieke smaken. Ik vond ze geweldig!

 

 

 

veggie festival
Buiten stond een foodtruck met een grote barbecue er aan vast. Hier was Smokey Goodness bezig met hele lekker vegetarische gerechten. Ook hier moesten we even wat proeven dus namen we een gevulde pompoen. Er zat geitenkaas, rode peper, koriander, granaatappel pitjes en gerookte olijfolie in. Een super goede combinatie en een hele leuke foodtruck!

 

 

 

 

veggie festivalAls laatste namen we nog een lekkere pizza van Bella Vita. Het pizza deeg werd vers in je bijzijn gemaakt en vervolgens in de pizza oven gestopt. We namen een pizza caprese, oftewel tomaat, mozzarella, pesto en basilicum. De pizza was wel heel lekker en je kon proeven dat hij vers was, maar het was niet erg speciaal. Misschien hadden we dit van tevoren kunnen weten, want een pizza caprese kun op wel meer plekken krijgen.

 

 

 

 


Het VEGGIE Festival en de plantaardige biefstuk

Ik vond het super tof dat dit evenement op deze locatie werd gehouden. Ondanks dat ik er een uur voor moest rijden, vond ik het de moeite waard. Ook het proeven van de biefstuk was wel speciaal en je kon toch ook vega(n) dingen proeven die je normaal niet zo snel eet. De organisatie van het VEGGIE Festival heeft er een leuk festival van weten te maken, mede dankzij de loods waar het in gehouden werd. Er was genoeg keuze qua eten. Wil je eens een leuk en vegetarisch (foodtruch)festival meemaken? Dan zou ik deze wel aanraden!

veggie festival

veggie festival

veggie festival2 gedachten over “Het VEGGIE Festival in Amsterdam”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.