Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Havermout taartjes met héél veel chocolade

Waar krijg je nou een groot deel van de mensheid (met name vrouw) blij mee? Choco taartjesJuist, chocolade! Daarom hebben we vandaag een receptje van havermout taartjes met heel veel chocola! Ondanks alles chocola zijn ze toch nog relatief gezond! Hoe? Door de chocomousse van avocado, banaan en cacao te maken. Daarnaast bevat het recept geen toegevoegde suikers maar gebruiken wij stevia. Ben je al benieuwd? Lees dan snel verder!

Dit receptje hebben wij gemaakt voor Kimberley van de website Momontop, neem ook eens een kijkje op haar website!


Benodigdheden voor 3 taartjes

Voor 3 taartjes
– 80 gram havermout
– 1 el (2 gram) stevia
– 30 ml halfvolle melk
– 1 scoop (30 gram) chocolade whey
Hier vindt je de whey van XXL Nutrition, Body & Fit of Myprotein
– 10 gram 85% chocolade
– 1/2 tl bakpoeder

voor de chocolade mousse
– 1/2 rijpe avocado
– 1/2 rijpe banaan
– 2 el cacao
– 2 el (4 gram) stevia
– Scheutje melk

voor de topping
– Verse aardbeien
– Nog wat extra 85% chocolade


Bereidingswijze van de choco taartjes

Niet geheel onbelangrijk is de bereidingswijze. De taartjes maak je als volgt:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Meng in een schone kom de havermout, stevia, whey en bakpoeder door elkaar. Hak het stukje chocolade fijn en voeg deze samen met de melk toe. Meng opnieuw alles door elkaar tot het een soort deeg wordt. Vind je het deeg nog te plakkerig? Voeg dan wat havermout toe. Is het juist te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe.

Neem 3 bakvormpjes, het liefst cupcake vormpjes, en doe hier een heel klein beetje olijfolie in. Verdeel nu het deeg over de 3 vormpjes en druk alles goed aan. Zorg er voor dat de taartjes hol zijn aan de binnenkant zodat je ze later kunt vullen. Zet nu de taartjes voor zo’n 15 minuten in

Snij de avocado door het midden open en schep van 1 helft het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine en voeg de cacao en stevia toe. Snij ook de banaan in kleine stukjes en voeg deze samen met de melk toe. Laat de keukenmachine draaien tot je een gladde mousse hebt.

Haal de taartjes uit de oven en laat deze goed afkoelen. Doe vervolgens de chocolademousse in een spuitzak en verdeel dit over de 3 taartjes. Als je geen spuitzak hebt, kun je dit uiteraard ook gewoon met een lepel doen.

We gaan nu de chocolade voor de topping smelten, dit kan op 2 manier: ‘au bain-marie’ of lekker simpel. Wij kiezen vandaag voor de simpele manier; namelijk de magnetron. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in een schaaltje. Zet het schaaltje een minuut op 600 Watt in de magnetron. Roer vervolgens de chocolade goed door tot alles gesmolten is.

Haal het kroontje van de aardbeien en dip deze in de chocolade. Zet ze vervolgens op de taartjes. De chocolade die je over houdt kun je over de taartjes heen gieten!

 Choco taartjes

Choco taartjes

Onze laatste blog nog niet gelezen? Bekijk hem hier!


Voedingswaarde van 1 taartje:
Calorieën: 250 kcal
Koolhydraten: 27 gram
waarvan suikers: 6 gram
Vetten: 10 gram
waarvan verzadigd: 2,3 gram
Eiwitten: 12


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *