Groente stapeltje uit de oven
Iedereen weet wel dat het belangrijk is om dagelijks voldoende groente binnen te krijgen. Maar om elke keer je groentes weer te koken of te stomen wordt natuurlijk ook een beetje saai. Daarom hebben we vandaag een recept bedacht zodat je je groentes weer eens anders kan eten.
Benodigdheden voor 3 groente stapeltjes
– 1 aubergine
– 1 courgette
– 3 tomaten
– 2 bollen light mozzarella
– Olijfolie
– Rozemarijn
– Oregano
– Tijm
– Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Haal de mozzarella uit de verpakking en laat deze uitlekken.
Snij de aubergine, courgette, mozzarella en tomaat in dunne plakken. Elke plak moet ongeveer dezelfde dikte hebben.
Doe de aubergine en courgette plakken in een kom. Voeg een scheut olijfolie en alle kruiden toe. Meng dit goed door elkaar.
Maak nu de stapels, begin met aubergine en vervolgens de courgette, tomaat en mozzarella. Herhaal dezelfde volgorde nog 2 maal. Zo krijg je mooie hoge stapels, sluit af met een plak mozzarella bovenaan. Prik een saté prikker door de stapel zodat deze goed blijft staan. Strooi nog een beetje van alle kruiden over de stapel heen. Maak nog 2 van zulke stapels tot alle aubergine en courgette op zijn.
Pak een ovenschaal en giet een klein beetje olijfolie over de bodem. Zet de 3 stapels in de ovenschaal en zet deze in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de mozzarella goed gesmolten is. Je kunt gaan eten, eet smakelijk!
Meer recepten met courgette? Bekijk eens dit recept met courgette chips!
Voedingswaarde per stapel Calorieën: 175 kcal Koolhydraten: 10 gram waarvan suikers: 7 gram Vetten: 7 gram waarvan verzadigd: 4,4 gram Eiwitten: 16 gram