Gezonde rijstepap van zilvervliesrijst
Vroeger maakte mijn moeder wel eens rijstepap. Heel simpel; dessertrijst lang koken in water. Voeg wat suiker toe en je hebt een prima toetje. Als kind je vind je die volle scheppen suiker er in wel lekker. Tegenwoordig denk ik daar iets anders over. Toch wilde ik graag weer eens rijstepap eten en dus heb ik een gezond alternatief gemaakt met zilvervliesrijst.
Dit gerecht is ideaal als je een keertje rijst over hebt. Zelf heb ik het met zilvervliesrijst gemaakt. Deze rijst heeft een goede bite en bevat ook nog eens meer vezels dan witte- of dessertrijst.
Ken je trouwens ook al ons geweldige recept van krokante garnalen met witte rijst?
Deze ingrediënten heb je nodig
– 40 gram ongekookte zilvervliesrijst
(Gebruik je een restjes rijst? Gekookte rijst weegt ongeveer 3 keer zo veel)
– 150 ml halfvolle melk
– 1 el kaneel
– 10 gram walnoten
– Blauwe bessen
– Stevia
– Cacao
(Ik heb de Chocolade Flavor Drops van Myprotein gebruikt)
Zo maak je dit heerlijke receptje
Gebruik je ongekookte rijst? Kook deze dan eerst gaar in zo’n 8 minuten, giet de zilvervliesrijst daarna goed af.
Doe de rijst samen met de melk in een steelpannetje. Voeg de kaneel en de stevia (of flavor drop) toe en roer alles door elkaar. Breng de melk aan de kook en laat het geheel zo’n 15 minuten op laag vuur koken.
Belangrijk is om tussendoor te proeven? Is de rijst nog niet zacht na de 15 minuten? Kook het dan nog iets langer door. Je moet dan eventueel wel wat extra melk toevoegen.
Doe de rijstpap in een kommetje en strooi er nog wat extra kaneel en wat blauwe bessen overheen. Hak de walnoten fijn en strooi deze als laatste over de rijstepap. Geniet er van!
In samenwerking met Myprotein
Wil je ook deze mooie blauwe kommetjes, check dan de link. Deze zijn ook heel mooi, van Cosy&Trendy.
Voedingswaarde van 1 kommetje rijstepap Calorieën: 281 kcal Koolhydraten: 36 gram waarvan suikers: 9 gram Vetten: 9 gram waarvan verzadigd: 1,9 gram Eiwitten: 10 gram
Heel lekker! Bedankt voor het recept! Echt een succes! En dat zonder suiker.
Als ik restjes (gekookte) rijst gebruik. Moet ik dan ook 3x zoveel G gebruiken t.o.v. ongekookte?
(waarom) Moet je de rijst eerst koken? Of kan het ook meteen in melk gekookt worden?