Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gezonde nacho’s met guacamole en tomatensalsa

Op het terras, bij de film of gewoon lekker thuis, nacho’s kun je overal eten. Wij zijn zelf ook groot fan van nacho’s! Helaas zijn de voedingswaarden van de nacho’s nooit heel positief. Daarom hebben wij ons eigen recept bedacht waarbij de voedingswaarden een stuk beter zijn. Daarnaast zijn de nacho’s ook nog eens erg lekker, ook niet geheel onbelangrijk!

 

 

 


Benodigdheden voor 1 portie nacho’s:

– 3 volkoren wraps
wij hebben Jumbo huismerk gebruikt
– Olijfolie
– 1/2 avocado
– 2 tomaten
– 1 teentje knoflook
– 1 bosui
– 1/2 ui
– 5 pitloze zwarte olijven
– 1/2 el limoensap
– Peper en zout
– Paprika poeder
– Knoflook poeder
– 1/4 rode peper


Bereidingswijze:

Verwarm allereerst de oven voor op 200 graden (hetelucht). Neem vervolgens de volkoren wraps en snij deze in tortilla chips vormpjes (driehoekjes). Doe de nachos in een schaal en voeg een scheutje olijfolie, peper, zout, paprika poeder en knoflook poeder toe. Meng de nachos goed zodat op elke nacho genoeg kruiden zit. Neem vervolgens een ovenplaat met bakpapier en verspreid hier de nachos over. Doe deze vervolgens in de oven en zet de timer op 3 minuten. Neem vervolgens de bakplaat uit de oven en schud de nachos goed door elkaar. Stop vervolgens de bakplaat weer voor 3 minuten terug. Herhaal dit nog 1 á 2 keer. Als de nachos mooi gekleurd zijn haal je ze uit de oven. Laat de nachos afkoelen zodat deze krokant worden.

Zet vervolgens een steelpannetje voor de helft gevuld met water op het vuur en laat deze koken. Pak de 2 tomaten en maak aan de onderkant een kruisje in de schil met een mes. Pak nog een schaal waar de 2 tomaten in passen en vul deze met koud water. Als het water kookt doe je de tomaten in het kokende water, als het water opnieuw kookt laat je de tomaat 10 tot 15 seconden in het water liggen. Haal de tomaten vervolgens uit het pannetje en doe deze gelijk in de schaal met koud water. Als de tomaten afgekoeld zijn kan je de schil van de tomaat pellen. Snij vervolgens de tomaat in partjes en verwijder de zachte binnenkant. Snij daarna de tomaat in hele kleine blokjes en doe deze in een schaaltje. Hak een halve ui fijn en pers de helft van het teentje knoflook. Voeg deze beide toe aan de tomaten blokjes met wat olijfolie, peper en zout. Meng alles goed door elkaar en je hebt de tomaten salsa.

Neem ondertussen de avocado en snij deze door het midden, let wel op de pit die in de avocado zit. Tip: als je de pit in de andere helft van de avocado laat zitten en deze afdekt, blijft de avocado langer goed! Doe de avocado in een schaaltje met wat peper, zout en limoensap. Pers vervolgens de andere helft van het teentje knoflook en voeg deze bij de avocado. Prak alles goed fijn met een vork en de guacamole is klaar.

Snij als laatste de olijven, rode peper en bosui in dunne ringetjes. Leg de guacamole en tomatensalsa naast elkaar in het midden van het bord. Leg daar omheen de nachos en strooi daar de olijven, rode peper en bosui over heen.

Nu de nacho’s klaar zijn staat je nog maar 1 ding te wachten; aanvallen!! Eet smakelijk!

Voedingswaarde voor 1 portie nacho's
 Calorieën: 556 kcal
 Koolhydraten: 74 gram
 waarvan suikers: 6 gram
 Vetten: 21 gram
 waarvan verzadigd: 3,8 gram
 Eiwitten: 15 gram


2 thoughts on “Gezonde nacho’s met guacamole en tomatensalsa”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.